Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Лече

Лече, Италия

Лече е древен град с история от над 2000 години, разположен на Салентинския полуостров, който е част от „тока на ботуша“. Този исторически град с над 93 хил. души население днес е административен център на провинция Лече в район Пулия. Благодарение на запазената си барокова архитектура, градът е наричан „Южната Флоренция“. Неговото очарование се допълва и от богатото му минало и присъствието на различни култури като древни гърци, месапи, критяни. В малките градчета около Лече дори и днес се говори диалект, наречен грико. Съвременното развитие на Лече е свързано предимно с варовика, който се добива и изнася, със земеделие, с традиционното производство на зехтин и разнообразни вина, както и с керамичните си изделия.

Легенда свързва съществуването на града още с времето на Троянската война под името Сибар. Забележителностите, които привличат туристите представят всички периоди от историята на града.

Римският амфитеатър в центъра на Лече е посторен през 2 век и е побирал повече от 25 000 души. За съжаление амфитеатърът е бил почти разрушен, заради строежите над него през различните периоди. Днес обектът е разкопан и се използва за религиозни и художествени събития.

В центъра е изложена и колоната от статуята на Св. Оронзо, покровителят на Лече, която дълго време е маркирала края на пътя от Рим до Южна Италия в Бриндизи.

Кулата на парка е един от средновековните символи на Лече. Тя е построена през 1419 г. Кулата е висока 23 метра и е част от комплекса, от където е управлявал едва 18-годишния принц на Лече, а по-късно е ползвана като резиденция на испанските владетели.

Замъкът на Чарлз V, построен през 16 век, представлява истинско военно укрепление с трапецовидна форма и ъглови бастиони. В днешни дни замъкът е сградата на операта „Политеама Греко“.

 

В центъра на Лече могат да се разгледат още много интересни обекти: Триумфалната арка, Дворецът Селестини, градският обелиск, археологическите музеи и други.

Екскурзии и почивки до Италия »