Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Лхаса

Китай

Лхаса е столица и най-голям град на автономния регион Тибет, намиращ се в Китай. Разположен е в Хималаите на 3 660 м. надморска височина на брега на река Лхасахъ. Лхаса е един от най-високите градове в света с население от около 560 000 жители.

 

В превод от тибетски името на града означава “Свещен град” или “Място на боговете”. Действително в Лхаса лъха на духовност и мистика във всяко кътче на всяка улица и сграда. Най-значим паметник, който днес е превърнат в музей, е зимният дворец и седалище на духовния водач на тибетския народ Далай Лама. Дворецът Потала е тринайсететажна сграда от XVII в., кацнала на стръмен хълм, която приковава вниманието с хилядите си прозорци, бяло-червени стени и златни покриви.

 

Друга основна забележителност е храмът Джокханг, който е построен преди повече от 1300 г. Той представлява будистки храм с над 200 статуи на Буда, най-голямата от които се намира във вътрешността и постоянно се осветява от пламъка на хиляди кандила. Предверието на Джокханг винаги е препълнено от поклонници, които денонощно се молят, за да заслужат и придобият религиозни заслуги. В близост до храма е шумният пазар Баркхор, на който занаятчии и земеделци предлагат своята продукция.

 

До Лхаса може да се достигне по “Магистралата на дружбата” от Катманду, Непал за около 2 дни, но неповторимите гледки, множеството паметници, храмове и манастири в този мистичен град и околностите му напълно оправдават това усилие.

Екскурзии и почивки до Китай »