Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Макао

Китай

Макао е столица на административен район със специален статут в рамките на Китай. Намира се в южната част на страната, разположен на едноимения полуостров и на два острова – Тайпа и Колоан в западната част на делтата на Перлената река. Островите са свързани с мостове, дълги между 2,5 и 4,5 км. Населението е около 550 000 души.

 

Градът е колонизиран от португалците през 1557 г. и е първата европейска колония в Далечния изток. При връщането на бившата португалска колония към Китай през 1999 г. Макао става “особен административен район” с гарантирана икономическа свобода под лозунга “ Една държава – две системи”.

 

Историческите забележителностите на града са резултат от смесицата между китайската и португалската култури. Старата част на Макао представлява лабиринт от тесни улички, с разположените по тях будистки храмове, средновековни крепости и християнски църкви. Тези архитектурни забележителности и целият исторически център са под егидата на ЮНЕСКО.

 

Макао е популярен като столица на хазарта, известен още като “Монте Карло на Изтока”. В града работят голям брой казина и увеселителни заведения, най-голямото от които е казиното “Сендс Макао”.

 

Тук се провеждат разнообразни фестивали и състезания – фестивал на изкуствата през март, международен фестивал на фойерверките през септември, музикален фестивал, маратон и др. Най-голям брой туристи привлича автомобилното състезание Макао Гран При, което се провежда по улиците на града.

Екскурзии и почивки до Китай »