Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55 +
България
Македония
Чехия
Гърция
Екзотика
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
ОФЕРТИ ЗА КОЛЕДА
ОФЕРТИ ЗА НОВА ГОДИНА 2017 В ЧУЖБИНА
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

Марибор

Марибор, Словения

Марибор е очарователен град. В него наистина всеки може да си намери любимо място и начин да се забавлява. На разположение на романтиците е старият град с неговите криви улички и прекрасна архитектура, както и огромният градски парк. Шопинг маниаците могат да изпаднат в еуфория при вида на модерните търговски центрове. Любителите на изкуството ще посетят галериите и музеите и накрая всички те ще се съберат на чаша вино. Защото в Марибор виното е не просто традиция, а магия, на която се поддава всеки.

Ако сте в града, непременно посетете храма на винарската традиция и култура Hisa Stare trte. Тук можете да дегустирате различни вина и да видите най-старата лоза в света. Тя е записана в книгата на Гинес и е на около 450 години. 

Опиянени и окрилени, продължете разходката си към един от най-приятните площади в стария град Slomškov Square. Той е потънал в зеленина, заобиколен от сгради с уникална архитектура, като тази на университета и на словенския народен театър. 

Не пропускайте да разгледате колоната на чумата, да се надвесите над водата от стария мост и да седнете в някое от многобройните улични кафенета на централния градски площад. 

Това е достатъчно, за да се влюбите в Марибор и да искате да го опознаете целия. С всички тайни улички и типични места за срещи на гражданите му. 

Преди да си тръгнете, непременно се изкачете на Piramida Hill. Градската кула е висока 386 метра и когато стигнете до нея, пред очите ви ще се разстеле целият град, заобиколен от лози и сини облаци.

Екскурзии и почивки до Словения »