Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Монтекатини Терме

Монтекатини Терме, Италия

Монтекатини Терме е курортен град в региона Тоскана, провинция Пистоя, която се намира между Пиза и Флоренция. Градът е известен от XIV век. Император Франц Йосиф е посещавал много често Монтекатини.

Градът има три административни района – Алто, Ниеволе и Вико. Населението му е около 20 000 жители. В курортният град има Художествена академия, футболни и тенис клубове, хиподрум, много плувни и минерални басейни. Освен всичко друго Монтекатини е и известен балнеокурорт.

 

Град Монтекатини се развива около минерален извор. Водата от там помага на хората, които имат различни стомашно-чревни проблеми. Най-известният спа център е "Тетучио Терме" на главната улица "Виа Верди", в непосредствена близост до парка. "Тетучио Терме" е построен в края на XVIII век от Великия херцог на Тоскана, Леополд I, който е син на австрийската императрица Мария Тереза. Мястото се отличава с красиви картини и декорации.

Тетучо, Регина и Леополдине са трите минерални извора, известни в цяла Европа. Освен това има и модерни техники за масажи, различни процедури и хидротерапия.

Екскурзии и почивки до Италия »