Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Мостът Голдън Гейт

САЩ

Една от най-красивите гледки в Съединенити американси щати е изгледът към Голдън гейт бридж в Сан Франциско. Според данни на Американсия институт по архитектура от 1999 година, мостът е сред 5-те най-красиви архитектурни забележителности на Съединените щати. Мостът Голдън гейт е завършен през 1937 година и е най-дългият висящ мост за времето на своето създаване. В следващите десетилетия са построени 8 моста, които надминават дължината на Голдън гейт само с няколко педи.

 

 

Мостът се разгръща над пролива Голдън гейт и разделя Тихият океан от залива Сан Франциско. Голдън гейт бридж продължава да бъде носител на „сребърния медал”, тъй като и до днес е вторият по дължина висящ мост в САЩ. Мостът Голдън гейт изпълнява изключително важната функция да свързва Сан Франциско с окръг Мерин. Безспорно мостът се утвърди като международно признат символ на Сан Франциско и щата Калифорния.

 

 

Освен своята важна инфраструктура роля, той е известен и с пркрасния си дизайн и величествени размери. Подпорните кули на моста са високи около 750 футс, а самият мост е дълъг над два километра. Именно, поради тази причина Голдън гейт е считан за най-фотографирания мост в световен мащаб. Ежедневно хиляди пешеходци се наслаждават на романтична разходка над океанската шир. Ако сте решили да преминете целия маршрут, между двата края на мостта, бъдете сигурни, че това ще е една от най-увлекателните и носещи адреналин разходки. Освен приказната гледка към океана, можете да се насладите и на чудесни панорамни гледки към доста от забележителностите и сгради в град Сан Франциско.

Екскурзии и почивки до САЩ »