Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Национален парк "Кафуе"

Замбия

Националният парк Кафуе е най-големият парк в Замбия, както и вторият по големина парк в Африка. Той се разпростира на цели 22 400 кв. метра. Паркът се разполага по поречието на река Кафуе, чието име носи. Достъпът към Кафуе е от няколко начални точки. Главният вход е от град Лусака, през „Западния път”.

Паркът е създаден в началото на XX век, през 1920 година, от колониалните британски власти. Преди създаването на величествения Национален парк повечето от неговата площ била ползвана за ловни стопанства. Идеята за неговото създаване е привличане на туристи в региона и създаване на място за почивка сред природата на местните жители. 

Паркът се характеризира с много тревни площи, някои от които стават мочурища в дъждовния сезон. На територията на Кафуе е типично изразена Саваната. В южната част на парка можете да се насладите на каменисти хълмове и язовир. На север пък са разположени пасища, характерни с вечнозелена трева. В тази част се отглеждат редица видове тревопасни животни и много представители на семейство птици. 

Паркът Кафуе е едно от основните природни забележителности на Замбия и африканския контитент. Той е обявен за защитена територия. Много от туристите в Замбия намират посещението на парка за едно приятно изживяване сред дивата природа и животинските представители на Африка.

Екскурзии и почивки до Замбия »