Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55 +
България
Македония
Чехия
Гърция
Екзотика
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
ОФЕРТИ ЗА КОЛЕДА
ОФЕРТИ ЗА НОВА ГОДИНА 2017 В ЧУЖБИНА
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

Национален парк "Триглав"

Словения

Красотата на Словения е омайваща. Морето шуми в ушите ти, а очите ти се пълнят с различни нюанси на зеленето и синьото – планини, гори, небе – всичко е толкова хубаво, че почти не може да е истина. Затова е задължително да изследвате всяко кътче лично. 

Националният парк „Триглав” се простира по протежение на границата с Италия и е близо до австрийската граница. Точно в сърцето му се намира най-високата планина в Словения. Тя е символ на страната и е част от националния флаг и герба й. 

Паркът е кръстен на името на най-високия връх на планината – Триглав (2864 м). Територията на този вълшебен парк заема около 3% от територията на Словения или 880 кв. м. Това е един от най-старите паркове в Европа. Обявен е за защитена местност още през 1924 година. 

Направени са няколко маршрута, които туристите да следват. По който и от тях да тръгнете ще видите невероятни природни забележителности и безцени късчета от културното и историческо наследство на Словения. На ваше разположение има достатъчно хижи и места за отдих и подслон. 

Екскурзии и почивки до Словения »