Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Национален резерват "Амбосели"

Кения

Амбосели е едно от най-известните места в Кения, най-вече заради популацията на приблизително 650 слона, както и заради огромните стада други диви животни – зебри, импали. На заден план царствено се издигат вечно покритите със сняг и понякога обвити в облаци върхове на планината Килиманджаро, отстояща само на 40 км и доминираща сред пейзажа на целия национален резерват.

 

Получил през 1974 година статута на световен биосферен резерват, “Амбосели” обхваща територия от 392 кв. км и въпреки сравнително малките си размери и крехкото равновесие на своята екосистема, успява да осигури нормалното съществуване на разнообразни бозайници. В района живеят повече от 50 вида едри бозайници и над 400 вида птици. Със скалистия пейзаж и романтично-мистичната атмосфера, която голямата планина създава, Амбосели съвсем естествено става сцена на големите ловни приключения в разказите на Ърнест Хемингуей и Робърт Руарк.

 

Вулканичната пепел от последното изригване на Килиманджаро преди хиляди години придава запрашен вид на много местности в резервата, но обилните води, спускащи се от топящите се планински снегове под формата на подземни потоци, подхранват контрастните зони на буйна зелена растителност. Множеството извори, езерца и блата са истински рай за дивите животни в резервата.

Екскурзии и почивки до Кения »