Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Нови Сад

Нови Сад, Сърбия

Вторият по големина град в Сърбия е разположен в сърцето на автономната област Войводина, по левия бряг на р. Дунав. За разлика от централните и южни части на Сърбия, в града се усеща унгарското влияние в устройството и общия изглед, в местната архитектура.

Една от най-впечатляващите забележителности в Нови Сад е крепостта Петроварадин, разположена на десния бряг на река Дунав. Това е огромен крепостен комплекс, издигнат на хълм на брега на реката, който е разположен на обща площ от 112 хектара - една от най-големите и внушителни крепости в цяла Източна Европа, наричана "Гибралтар на Дунав". Петроварадинската крепост е построена след 1690 г. върху основите на по-старо римско укрепление. Ежегодно крепостта е домакин на един от най-големите музикални фестивали в Европа - "EXIT".

На главния градски площад в центъра на Нови Сад се издига катедралата, посветена на  Дева Мария, с подчертано готическа архитектура. Сред другите забележителности на Нови Сад са православната църква "Свети Георги", Музеят на Войводина, Колекцията за чуждестранно изкуство, Дунавският парк, старата еврейска синагога.

От този град е съпругата на Алберт Айнщайн - Милева Марич Айнщайн.

Екскурзии и почивки до Сърбия »