Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55 +
България
Македония
Чехия
Гърция
Екзотика
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
ОФЕРТИ ЗА КОЛЕДА
ОФЕРТИ ЗА НОВА ГОДИНА 2017 В ЧУЖБИНА
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

Нови Сад

Сърбия

Вторият по големина град в Сърбия е разположен в сърцето на автономната област Войводина. Нови Сад се развива по бреговете на р. Дунав. За разлика от централните и южни части на Сърбия, в града се усеща унгарското влияние, особено в устройството и образа на града.

Едно от най-впечатляващите места в града е крепостта Петроварадин, разположена на брега на река Дунав. Това е огромен дворцов комплекс, издигнат на хълм на срещиположния бряг на Динав, който е разположен на обща площ от 112 хектара. Тези размери и историческото минало около крепостта в Нови Сад я превръщат в една от най-големите и внушителни крепости в цяла Източна европа. Петроварадин е построена през 1690 г. върху старите основи на римското укрепление. Тя ежегодно става домакин на един от най-големите фестивали за електронна музика в цяла Европа.

Централната част на града е белязана от площада, на който се намира катедралата на Дева Мария, която има подчертано готическа архитектура. Сред другите забележителности на Нови Сад са православната църква "Свети Георги", старият замък, Музеят на Войводина и Колекцията от чуждестранно изкуство. 

Екскурзии и почивки до Сърбия »