Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Плаващият пазар „Дамноен Садуак“

Банкок, Тайланд

Плаващите пазари са явление, присъщо само за страните от Югоизточна Азия и най-вече за Тайланд. В древността реките и каналите са били основните транспортни пътища в страната. Плаващият пазар на Банкок е най-популярният и е най-големият на вода в Тайланд. Наричат го „Дамноен Садуак”.

Местните хора разказват, че канала, на който се намира „Дамноен Садуак”, е бил изкопан по заповед на крал Рама IV през 1866 година. По това време каналът съединявал две реки и служел за транспортен канал. Плаващият пазар започва да функционира през 1967 г. като днес тук идват хиляди туристи, любопитни да видят това явление.

Каналите в и около Банкок са важен елемент от транспортната система - те улесняват комуникацията между различните райони на града, а и до днес много хора живеещи по протежението на каналите често използват лодките като основно средство за придвижване.

Сутрин към пазара започват да приижда потоци от лодки, натоварени с дрехи, сувенири, екзотични плодове, но най-вече с храна. Продавачите се надпреварват да ви предложат всякакви национални тайландски ястия, приготвени направо пред вас, на печка поставена в лодката. Както продавачите, така и купувачите се придвижват по плаващия пазар изключително само на лодки. Атмосферата на този оживен, шумен и колоритен азиатски пазар, предразполага посетителите да пазаруват, а трудно може да се сдържи човек да не купи абсолютно нищо.

Екскурзии и почивки до Тайланд »