Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Резерват “Масаи Мара”

Кения

Резерватът „Масаи Мара” е продължение на намиращият се в Танзания резерват „Серенгети”. Намира се в Югозападна Кения, близо до границата с Танзания, на приблизително 275 км. от Найроби. Открит е през 1974 г., а територията му обхваща площ от 1510 кв. км. – равнини и гористи местности. Представлява най-богатият и най-често посещаван резерват за диви животни в Африка.

 

“Масаи Мара” е известен с това, че е единственото място на света, където всички представители на “голямата петорка” могат да бъдат видени наведнъж само за един сутрешен моторизиран ловен кръг. Това е името, което европейските ловци и търсачи на приключения някога дали на петте най-опасни животни на африканския континент – африкански слон, черен носорог, леопард, африкански бивол и лъв.

 

От юли до октомври могат да се видят годишните миграции на повече от 1,3 милиона диви животни – зебри и газели от Серенгети, които са преследвани от лъвове, обикновени леопарди, малки леопарди “чита” и хиени, придружавани от реещите се наоколо лешояди. Любимият способ за наблюдение на дивата природа е полетът с балон, особено при изгрев слънце.

Екскурзии и почивки до Кения »