Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Реймс

Реймс, Франция

Реймс е град в Североизточна Франция. Намира се в региона Шампан-Ардени. Населението на града е около 200 000 души. Градът заема важна роля в историята на Франция. 

 

 

Реймс е основан по времето на Римската империя. Развитието му в културно отношение го превръща в едно от най-големите средища за поклоници. Там се намира готическата катедрала – Дам де Реймс, която остава завинаги в историята, защото там са коронясвани френските крале през Средновековието.

 

 

Реймс е известен още с това, че е столица на шампанското. Кодексът на френските винопроизводители гласи, че истинското шампанско се произвежда единствено от земята на Шампан, която е разположена между град Реймс и река Сена.

 

Друга забележителност в Реймс е триумфалната арка - Морсовата порта. Арката е най-старият исторически паметник. Дължината й е 32 метра, а височината – 13 метра. 

 

 

Още една сграда в Реймс предизвиква голям туристически интерес - археопископският дворец Ту. Там са отсядали кралете на Франция по време на коронацията си. Салонът на двореца е изумителен, там са се провеждали празненствата. Каменният комон датира от XV век и е декориран с красиви фрамандски дроперии.

Екскурзии и почивки до Франция »