Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Рим

Рим, Италия

Когато стане въпрос за история, култура и религия, Вечният град си остава една от най-традиционните и често посещавани дестинации в Европа.

Рим е столица и най-голям град в Италия. Разположен е в западната част на Централна Италия, на реките Тибър и Аниене. Населението на града е около 2.7 млн. души. В рамките на града се намира и градът-държава Ватикана.

Би отнело много време да се изброят всички туристически обекти или места, които са от голям интерес за посетителите на града. Дори ако се опитаме да се ограничим само в една категория като църкви и катедрали, пак би се получил доста обширен списък. И все пак, ако трябва да споменем някои обекти, то това биха били най-големите притегателни за местни и международни туристи. Тук се включват Колизеумът, Римският форум, Плаца ди Спания, Замакът Сант Анджело, Фонтанът Ди Треви и Ватикана, която сама по себе си е достатъчно колоритна и необятна. Едно посещение на Рим очарова не само с физическите туристически обекти. В допълнение идват и всички онези характеристики, които се асоциират с цяла Италия, като неповторима кухня, превъзходно вино и кафе, изкушаващ сладолед и други.

Ако сте се запътили за Рим, ще установите, че абревиатурата SPQR стои на много римски статуи, сгради и военни монументи. Съкращение е от “senatus populusque romanus”, което означава “Сенатът и хората на Рим“.

Екскурзии и почивки до Италия »