Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Ростов на Дон

Русия

Ростов на Дон е град в Русия с население от над 1 099 500 души. Градът е известен и само като Ростов. Ростов на Дон е най-големият град в южната част на страната, известен е и като южната столица на Русия.

 

Ростов на Дон се намира на брега на река Дон. Градът е мощен промишлен и транспортен център, известен като пристанището на петте морета.

 

Сред най-големите забележителности на град Ростов е крайбрежната му улица, която е любимо място за разходки както на местните жители, така и на туристи от страната и от цял свят.

В града има много църкви – над 30, като повечето от тях са издигнати в края на двадесети век. Сред тях са катедралата на Рождество Богородично, католическата църква на Тайната вечеря, има арменски и гръцки църкви, протестантски и баптистки църкви, синагога, джамия и будистки център.

В Ростов има музей на изобразителните изкуства, в който са събрани ценни платна, а също така и музей на съвременното изобразително изкуство. Интересен е музеят на железопътната техника. Ростов на Дон е известен като един от джаз-центровете на страната. В него има много институции, свързани с този музикален жанр.

Сред археологическите паметници туристите не пропускат крепостта на Дмитрий Ростовски и подземната галерия, която се намира на територията на парк Первомайски (Pervomaiskiy). В града има и величествен музикален фонтан.

Екскурзии и почивки до Русия »