Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Сасари

Сардиния, Италия

Сасари е вторият по големина град на остров Сардиния. Населението му е около 133 000 души. Намира се в североизточната част на острова, на около 30 км. навътре от морето. Има данни, че местността, където се намира днешният град, е била обитавана още от Неолита. Самият град е основан през Средновековието от римляните като и до днес могат да се видят обекти, свидетелстващи за тяхното заселване.

В наши дни Сасари е много атрактивна дестинация за туристите, които посещават острова – богато разнообразие от забележителности, култура и традиционна кухня. Сред местното население все още остават запазени традиции и диалекти, съществуващи от векове.

 

Една от най-големите забележителности е сградата на Университетът, който е основан през 1558 г. и в който се обучават над 20 000 студенти. На централния площад може да се види паметникът на крал Виктор Емануил. Енорията „Света Урсула” е интересна за разглеждане, тъй като е изградена в по-съвременен стил и се състои от вътрешен двор, църковни предверия и спортен център, а покривът е под формата на пресечен конус. Още забележителности, които си заслужава да се видят, са крепостните стени от 13 в., готическата Катедрала и старата чешма, на която в миналото момичетата са ходили да перат и пеят.

Екскурзии и почивки до Италия »