Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55 +
България
Македония
Гърция
Чехия
Екзотика
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
ОФЕРТИ ЗА КОЛЕДА
ОФЕРТИ ЗА НОВА ГОДИНА 2017 В ЧУЖБИНА
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

Скопие

Скопие, Македония

  Скопие е столица и най-голям град в Македония. Населението на града е около 600 000 жители. Разположен е в северната част на Македония на двата бряга на река Вардар. По време на Римската империя е бил известен с името Скупи. 

  През годините градът е бил под управлението на различни народи - българи, сърби, турци. След Първата световна война, градът става част от новосформираното Кралство на сърби, хървати и словенци (Кралство Югославия). През Втората световна война градът е завладян от българската армия. През 1944 г., той се превръща в столицата на Демократична Македония (по-късно Социалистическа република Македония), което е федерална държава, част от демократична федеративна Югославия (по-късно Социалистическа федеративна република Югославия). 

  Градът се развива бързо след Втората световна война, но през 1963 г. катастрофално земетресение разтурсва града и голяма част е разрушена. През 1991 г., той се превръща в столица на независима Македония.

    Сред забележителностите на града се открояват Каменният мост, който е символ на града и свързва старата и новата част на Скопие; Скопското кале; Скопската чаршия както и много други религиозни храмове и исторически паметници.  

   

Екскурзии и почивки до Македония »