Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Статуя на свободата

САЩ

Статуята на Свободата е паметник, който се издига на пристанището в Ню Йорк. Медната статуя е подарък от Франция за Америка още от края на 19 век. Тя е символ на приятелството между двете нации. Статуята на свободата бележи стогодишнината от Независимостта на Съединените американски щати.

 

Скулптор на статуята е Фредерик Огюст Бартолди, а стабилната носеща вътрешна метална конструкция е дело на Густав Айфел. Статуята на свободата се издига на 102 метра от остров Либърти.

 

Статуятата на свободата е една от най-популярните американски забележителности и олицетворява свободата и стремежа към нея.

 

Статуята представлява образ на жена. Върху главата на фигурата има корона със седем лъча, които символизират седемте континента. Двадесет и петте прозорчета в състава на короната, са символ на съкровищата на света. Във вдигнатата си дясна ръка жената държи факла, към която е добавено и знамето на Америка. В лявата й ръка е поставена Декларацията за независимост, обявена на 4 юли 1776 година. В долната част при краката на Статуята на свободата стоят разкъсаните вериги на робството.

 

Статуята е изпълнена със замисъл и очарование и е едно от местата, които всеки турист би трябвало да види в Ню йорк. До нея се стига с корабче, а гледката, която се разкрива към Манхатан е най-добрата, която би могла да се види от която и да е точка на града.

Екскурзии и почивки до САЩ »