Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55 +
България
Македония
Гърция
Чехия
Екзотика
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
ОФЕРТИ ЗА КОЛЕДА
ОФЕРТИ ЗА НОВА ГОДИНА 2017 В ЧУЖБИНА
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

Трогир

Трогир, Хърватия

Трогир е пристанищен град на адриатическото крайбрежие в областта Далмация, Хърватия, с население от около 10 000 жители. Градът е разположен на малък остров между континенталната част на Хърватия и на остров Чиово. Намира се на 27 км западно от град Сплит.

Трогир има над 2300-годишна история. Културата му е създадена под влиянието на древните елини, а след това на римляните и венецианците. Трогир е с висока концентрация на дворци, църкви и кули. През 1997 г. е добавен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Трогир е най-добре съхраненият римско-готически комплекс в цяла Европа. Средновековното ядро на града, заобиколено от стени, съдържа запазен замък, кула, древни жилища и дворци от романския, готическия, ренесансовия и бароковия период.

Туризмът е най-важният икономически фактор в региона, покриващ 50% от бюджета на общината с над 20 000 легла в хотели и частни апартаменти. Има и силно развит риболов и селско стопанство - традиция сред населението в околностите.

Най-важната индустрия е корабостроенето, с корабостроителницата "Трогир", създадена в началото на 20-ти век. 

Екскурзии и почивки до Хърватия »