Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Трогир

Трогир, Хърватия

Трогир е пристанищен град на адриатическото крайбрежие в областта Далмация, Хърватия, с население от над 10 000 жители. Градът е разположен на малък остров между континенталната част на Хърватия и остров Чиово. Намира се на 40 км западно от град Сплит.

Трогир има над 2300-годишна история. Културата му е създадена под влиянието на древните елини, а след това на римляните и венецианците. В града са запазени впечатляващи средновековни дворци, църкви и укрепления. През 1997 г. е добавен в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО като най-добре съхранения римско-готически комплекс в цяла Европа. Средновековното ядро на града, заобиколено от крепостни стени, съчетава романския, готическия, ренесансовия и бароковия архитектурни стилове.

Туризмът е най-важен икономически отрасъл в региона, покриващ 50% от бюджета на общината с над 20 000 легла в хотели и частни апартаменти. Има и силно развит риболов и селско стопанство - традициите все още са запазени сред населението в околностите на града. Най-важната индустрия е корабостроенето, с корабостроителницата "Трогир", създадена в началото на XX век.

 

Сред забележителностите на стария град са катедралата "Св. Лаврентий", дворецът Чипико, манастирът "Св. Никола", градската лоджия, княжеският дворец и много други.

Екскурзии и почивки до Хърватия »