Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Трухильо

Перу

Трухильо е третият по големина град в Перу, намиращ се в северозападната част на страната, административен център на провинция Ла Либертад. Разположен на брега на река Моче и по крайбрежието на Тихия океан. Населението е над 800 000 души.

 

Градът дължи името си на испанския град Трухильо, който е роден дом на Франсиско Писаро ( испански авантюрист и конкистадор, завладял империята на инките и основал град Лима).

 

Перуанският град е основан през 1534 г. от Диего де Алмагро. В историческия център на града на 29 декември 1820 г. е обявена и независимостта му. Трухилльо е бил два пъти определен за столица и родно място на съдебната власт в Перу. 

 

Градът е известен и като “столица на вечната пролет” и столица на типичния за Перу танц маринера. Тук се провеждат ежегодно редица национални и международни културни събития като Националният фестивал Маринера, празникът на пролетта, международният фестивал на книгата и др.

 

Трухильо се намира в близост и до два големи археологически обекта от предколумбовата епоха – най-големият кирпичен град в света Чан чан, който е под егидата на ЮНЕСКО, и храмовете на слънцето и луната.

Екскурзии и почивки до Перу »