Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Македония
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ВЕЛИКДЕН
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Епископската резиденция

Бамберг, Германия

Строежът на Резиденцията започва през 1602 г. и завършва в началото на 18 в. Представлява комплекс от четири барокови сгради. Първи се появяват двете крила във възрожденски стил, които са издигнати по времето на принц-епископ Йохан Филип фон Гебзател през 1602 година. До 1802 г. тук са живели и управлявали княжеските епископи на Бамберг.

Днес тази масивна постройка, издигната от пясъчник функционира като държавна библиотека, а тук също така може да разгледате и Държавната Галерия Бамберг.

Според мнозина единствено по-впечатляваща от фасадата е интериорната украса на Новата резиденция в Бамберг. Над 500 автентични мебели - маси, столове, канапета, фотьойли, датиращи от 17 и 18 век могат да се видят в над 40-те стаи и зали.

Розовата градина към Новата резиденция на принц-епископите в Бамберг представлява великолепно творение на майсторите градинари. От нея се открива невероятна гледка към целия град. Паркът с розите е разделен на четири части от, кръстосващи се в средата, пътеки. Тук е издигнат и един изящен овален фонтан.

Екскурзии и почивки до Германия »