Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Македония
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ 2018
ЕКЗОТИКА
МАРТЕНСКИ ПРАЗНИЦИ
ВЕЛИКДЕН
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Икод де лос Винос

Испания

Населбата Икод де лос Винос се наоѓа во северозападниот дел на остров Тенерифе и е со плоштина од 90 км2. Икод е дом на милениумското змејско дрво наречено на шпански јазик - Draco Milenario. Територијата околу дрвото и самото дрво кое е на околу 800 години, е прогласено за национален споменик во 1917 година. Локалните велат дека од Икод се открива една од најдобрите погледи кон планината Тејде.

Економијата на градчето се базира на одгледување на лозје и риболов а историското и уметничкото наследство на стариот град е едно од најпопуларните места за посетителите..

Екскурзии и почивки до Испания »