Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Македония
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ВЕЛИКДЕН
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

“Романтичните замъци по Рейн”

Кобленц, Германия

По поречието на река Рейн са разположени повече от 20 великолепни замъка.

Замъкът "Рейнщайн" е построен на скала, над водите на Рейн. Сградата е завършена в началото на 14 Век от архитекта Йохан Клавдий. През 1975, замъкът е закупен от оперния певец Херман Хекер. Той влага много средства за реставрацията и ремонта на красивата неоготическа сграда.

Замъкът "Хаймбург" е изграден в края на 13 Век, но впоследствие бива частично разрушен от французите през 1689 г. През 19 Век, сградата е възстановена и сега привлича много туристи от цял свят.

"Шонбург" е прекрасен пример за архитектурата на романтизма по долината на Рейн. През 1149 г. комплексът става владение на династията Шонбург. Както и други замъци по поречието на Рейн, и "Шонбург" е разрушен през 1689 г. От 1885 той е бил възстановен малко по малко в сегашното си състояние.

Внушителното здание на замъка "Марксбург" е построено през 14 Век. Запазен е типичният за Средновековието интериор на кухнята, залата на рицарите, винарската изба, оръжейницата и други.

Замъкът "Ланек" е построен по нареждане на архиепископа на Майнц през 1244 г. Сградата е осигурявала защита на близкия град. След Тридесетгодишната война, комплекът е разрушен. Влизайки в замъка, туристите попадат в един средновековен свят, където времето е спряло.

Още много дворци представляват интерес за многобройните посетители всяка година. Всеки е по-великолепен и запазен от предишния и създава усещането и атмосферата на едни отминали величествени времена.

Екскурзии и почивки до Германия »