Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Македония
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ 2018
ЕКЗОТИКА
ОФЕРТИ ЗА КОЛЕДА
НОВА ГОДИНА 2018
МАРТЕНСКИ ПРАЗНИЦИ

“Романтичните замъци по Рейн”

Кобленц, Германия

По поречието на река Рейн са разположени повече от 20 великолепни замъка.

Замъкът "Рейнщайн" е построен на скала, над водите на Рейн. Сградата е завършена в началото на 14 Век от архитекта Йохан Клавдий. През 1975, замъкът е закупен от оперния певец Херман Хекер. Той влага много средства за реставрацията и ремонта на красивата неоготическа сграда.

Замъкът "Хаймбург" е изграден в края на 13 Век, но впоследствие бива частично разрушен от французите през 1689 г. През 19 Век, сградата е възстановена и сега привлича много туристи от цял свят.

"Шонбург" е прекрасен пример за архитектурата на романтизма по долината на Рейн. През 1149 г. комплексът става владение на династията Шонбург. Както и други замъци по поречието на Рейн, и "Шонбург" е разрушен през 1689 г. От 1885 той е бил възстановен малко по малко в сегашното си състояние.

Внушителното здание на замъка "Марксбург" е построено през 14 Век. Запазен е типичният за Средновековието интериор на кухнята, залата на рицарите, винарската изба, оръжейницата и други.

Замъкът "Ланек" е построен по нареждане на архиепископа на Майнц през 1244 г. Сградата е осигурявала защита на близкия град. След Тридесетгодишната война, комплекът е разрушен. Влизайки в замъка, туристите попадат в един средновековен свят, където времето е спряло.

Още много дворци представляват интерес за многобройните посетители всяка година. Всеки е по-великолепен и запазен от предишния и създава усещането и атмосферата на едни отминали величествени времена.

Екскурзии и почивки до Германия »