Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Турция
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Храма Лотус

Делхи, Индия

Бахайският молитвен дом в Индия, известен като Лотос Темпъл е последната от седемте сгради, издигнати в различни части на света, всяка една със свой отличаващ облик. Всяка една привличаща народи от всички религии и раси да се поклонят пред Създателяна на Вселената и да изразят обичта си към Бог.

Проектът на Бахайския молитвен дом в Делхи е вдъхновен от лотоса - изключително красиво цвете, символ на чистотата, което е неразривно свързано с богослужението в Индия. Лотос Темпъл е разположен сред девет големи водни басейни, които не само подчертават красотата на сградата, но и играят значителна роля в естествената охладителна система на молитвената зала. Допълнение към главната постройка е нейната сграда с канцеларии, зала за конференции, библиотека и аудио-музикален салон.

Общото за всички Бахайски молитвени домове е, че те всички са с девет страни. Девет е най-голямото едноцифрено число и символизира всеобхватността, единомислието и единството. В Лотоския молитвен дом се четат или рецитират Светите Писания на Бахайската вяра по предварително изготвена програма. Канят се гостите да се потопят в размисъл и да се молят мълчаливо. В молитвената зала не са разрешени нито беседи, нито ритуални церемонии. В бъдеще около тази сграда ще бъдат построени други сгради, предназначени за хуманитарни и социални дейности, като училища и библиотеки за разпространение на учението и вярата, болници за обслужване на страдащите, сиропиталища за изоставени деца, домове за недъгави хора и  домове за връзстани хора.

Екскурзии и почивки до Индия »