Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Македония
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ 2018
ЕКЗОТИКА
ОФЕРТИ ЗА КОЛЕДА
НОВА ГОДИНА 2018
МАРТЕНСКИ ПРАЗНИЦИ

статуите на Гуанчес

Испания

Канарските острови биле дом на една од најмистериозни групи древно население, познати како гуанчес.Иако не е јасно како пристигнале на островите, се знае дека имале некои општи културни карактеристики со древните Египќани и нивниот стил на градба, кој подоцна е пренесен во Јужна и Централна Америка.

За да добиете подобра идеја за изгледот на ова население, на многу места низ островите се издигнати статуи на гуанчес. Најинтересена е композицијата која што претставува царевите на гуанчес во градот Канделарија. Сите 9 статуи се наредени на плоштадот крај базиликата на градот и гордо гледаат кон морските широчини.

Екскурзии и почивки до Испания »