Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Таранто

Италия

Едноименната столица на провинция Таранто е крайбрежен и пристанищен град, третият по големина в Южна Италия със своето население от над 200 хил. души. Той е важно търговско пристанище и основна военноморска база на Италия. Разположен е на брега на Йонийско море от една страна и на брега на красивите заливи „Малкото море“ и „Голямото море“ от другата страна. Заради това Таранто е наричан условно „Град на две морета“.

Таранто е познат и като спартанския град, защото през 706 г. пр. Хр. е основан като единствената съществувала някога колония на Спарта. Влиянието на Древна Гърция се отразява изключително благоприятно за новия град, който около 500 г. пр. Хр. е един от най-големите градове в древния свят с население над 300 хил. души. От този величествен период са запазени останките от градските стени, две колони от древногръцки храм от 6 век пр. Хр. и множество гробници.

Историческото сърце на Таранто е разположено от другата страна на „Малкото море“. Там туристите могат да открият интересни обекти като катедралата „Сан Каталдо“, арагонския замък „Сан Анджело“, площад Фонтана, църквата „Сан Доменико“ – всичките запазени, както са си били и преди хиляда години, когато Византийците възстановили града след набезите на сарацините.

 

Един от най-впечатляващите градежи в града е подвижният мост „Гиреволе“, който разделя „Малкото море“ от „Голямото море“, но свързва двете части на града от двете страни на „Малкото море“. Той е построен още в далечната 1887 г.

Екскурзии и почивки до Италия »