Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Пуерто де ла Крус

Тенерифе, Испания

Пуерто де ла Крус е град разположен в долината Ла Оротава в северната част на остров Тенерифе. Името на градът произлиза от английски език и в превод означава "Пристанище на Кръста". Заради вулканичния релеф на острова денивелацията не центъра на града е около 249 метра.

Пуерто де ла Крус е основан през 1502 година като малко рибарско селище с пристанище, което е обслужвало големият град намиращ се в близост - Ла Оротава. Постепенно важността на пристанището нараства докато през 1706 г. вулканът на острова изгригва и разрушава главното пристанище на северната част - Гарачико, така пристанището на Пуерто де ла Крус се превръща в най-важното и натоварено пристанище на острова. Постепенно търговията със захар е изместена от производство и износ на вино. Износът определен от европейските колонизатори след завладяването през 15 век, генерира големи търговски и пътнически движения в продължение на десетилетия към острова и така първите чуждестранни посетители на острова са привлечени от уникални климат и качествата на въздуха в долината Таоро, където идват, за да се лекуват от различни заболявания на дихателните пътища.

В средата на 17 век. жителите на селището искат кралска разпоредба от крал Фелипе IV да се отделят от Ла Оротава и да създадат собствен град, така на 03 май 1651 година Пуерто де ла Крус е обявен за град и може да избира управниците си самостоятелно.

 

В началото на 19-ти век голяма част от европейският елит е привлечен от островите като част от известните посетители са писателят Уилям Уайлд и немският изследовател, географ и ботаник Александър фон Хумболт Оливия Stone- дошъл на остров Тенерифе, за да изучава изключителната флора. 

Масовият туризмът започва да придобива изключително важна роля в местната икономика в края на 19-ти век.  Тогава се изгражда и първият хотел "Taoro", голяма част от старите фамилни колониални къщи са превърнати в хотели. Един от първите туристически бумове е през 1950 г., когато градът  се превръща в основна туристическа точка, не само на остров Тенерифе, но и на целия архипелаг.

 

Екскурзии и почивки до Испания »