Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Турция
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Виетнам и Камбоджа 17 дни

Гарантирани места! Обслужване на български език!

София – Доха – Ханой – Заливът ХалонгХаной – Дананг – Хой Ан – Дананг – ХюеХошимин – Кай Бе – Шау Док – Пном Пен – Компонг Том – Град „Сием Реап“ – Хошимин – Доха – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияДоха

Отпътуване от терминал 2 на летище София в 13:00 ч. за Доха с полет на авиокомпания „Qatar Airways“. Кацане в Доха в 17:50 ч. Отпътуване от Доха в 20:25 ч. за Ханой.

2
Ханой

Пристигане на летище „Ной Бай“ в Ханой в 07:25 ч. Посрещане от екскурзовода и трансфер до хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3

Закуска. Отпътуване за залива Халонг. Пристигане в Бай Чай към обяд. Качване на борда джонка, за круиз из залива Халонг. Обяд. Посещение на пещерата на Изненадата. Връщаме се на джонката, където ни очаква вкусна вечеря с морски дарове. Нощувка на борда във самостоятелни каюти. 

4

Закуска. Посещение на рибарското селище. Круизът продължава до Ту Лонг между безброй островчета. Към 10:00ч. завръщане в пристанището и отпътуване за Ханой. Обяд. Пристигане в Ханой. Вечерта спектакъл на марионетки върху вода. Вечеря. Нощувка в Ханой. 

5
ХанойДананг

Закуска. Туристическа програма в Ханой, посещение на Етнографския музей, Храма на литературата, който е „ Първия университет на Виетнам” и храма Куан Тан. Обяд. Следва посещение на Квартала на трийсет и шестте гилдии, типичен пазар, Езерото на Върнатата сабя и храма Нгог Сон. Трансфер до летището. Отпътуване за Дананг. Настаняване в хотел в Хой Ан. Вечеря. Нощувка. 

6

Закуска. Туристическа програма в Хой Ан: Музея на антиките, Японския мост, Китайския квартал, къщата на Пунг Хунг, пазара и пристанището, в което още през 15 век са акостирали кораби и джонки от различни страни: китайски, холандски, японски, португалски. Разглеждане на пагодата Чук Тан - най-старата пагода в Хой Ан – 1454г. издигната от китайски монах. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

7
Хой АнДанангХюе

Закуска. Отпътуване към Хюе по "пътя на мандарините", преминавайни през Прохода на облаците, откъдето гледката към Дананг и околностите е великолепна. По пътя спирки за снимки. Посещение на музея Шам в Дананг. Обяд. Следобяд пристигане в Хюе. Обиколка на забранения град, единствен образец на имперски град във Виетнам съхранил се до наши дни и гробницата на императора Ту Дук. Вечеря. Нощувка в Хюе. 

8

Закуска. Разходка с корабче по реката на парфюмите. Корабчето спира за посещение на красивата пагода Тиен Му, после продължава към селището Туи Биеу. Обядът ще имате възможност да приготвите сами, участвайки в демонстрационен готварски курс. Следобед разходка с велосипед или пеша в селището. Време за почивка: накисване на крака в гореща вода с билки, което е традиционна терапевтична практика. В късния следобяд завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

9

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Хошимин в 08:20 ч. Посрещане от местен екскурзовод. Обяд. Обиколка на града с посещение на катедралата Нотр-Дам, Централната поща и пазарът Бен Тхан. Вечеря. Нощувка. 

10
ХошиминКай Бе

Закуска. Трансфер до Кай Бе, 100км. (около 2:30 ч.). При пристигането в Кай Бе качване на борда на корабче и пристигане до островите. Пешеходна разходка на острова към Меконг Лодж. Обяд. Разходка с велосипед или пеша. Завръщане в Меконг Лодж. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

11
Кай БеШау Док

Закуска. Отпътуване с  корабче и посещение на плаващия пазар на Кай Бе, един от плаващите пазари в делтата на река Меконг. Посещение на овощна градина, където може да дегустирате плодове и да пиете чай с мед. Пешеходна разходка в селищата на занаятите в Кай Бе. Обяд. Отпътуване за Шау Док. Пристигане късния следобед. Вечеря. Нощувка. 

12
Шау ДокПном Пен

Закуска. Преминаване на границата. Отпътуване с корабче за Пном Пен. Пристигане в пристистанището на Пном Пен, посрещане от местен екскурзовод. Обяд. Посещение на Кралския дворец, който е разположен в старинната цитадела Бантеай Кев. Разглеждане на павильона Шая Шан, изпълнения на класически камбоджански танци. Разглеждане на Сребърната пагода, получила това си название заради покрития си с пет хиляди сребърни плочки под, като всяка една тежи по 1кг. Следва фотосесия на Паметника на независимостта, който наподобява централната кула на Ангкор Ват, издигнат в чест на независимостта на страната от Франция през 1953г. Посещение на Националния музей с най-добрата колекция в света от кхмерски склуптури, както и керамични и бронзови изделия от пред-ангкорианския период на Фунан и Шенла (4-9 век). Посещение на Ват Пном Даун Пен – името на пагода построена през 1372г. от знатната дама Даун Пен. Ват Пном понастоящем е най-високия изкуствен хълм в Пном Пен и център за разнобразни развлечения. Вечеря. Нощувка в Пном Пен. 

13

Закуска. Отпътуване към Компонг Том, намиращ се на 168 км, една от 5-те провинции по бреговете на езерото Тонле Сап. По пътя посещение на пазара Скун, известен още като пазара на големите паяци, на храма Куа Нокор, Пум Прасат, каменоделски ателиета. Отпътуване през селата към предангкорските храмове в Самбо Прей Кук, старата столица предхождаща Ангкор. Обяд. Отпътуване за Сием Реап, отстоящ на 147 км, през села, оризови полета. По птъя се спира в Компонг Кдей за разглеждане на старинен мост от ангкорианската епоха. Настняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

14

Закуска. Посещение на паметници на Световното и културно историческо наследство по малко познати пътища. Пътят минава през джунглата и през местния магазин на селото. Посещение на Западната порта на Ангкор Том, все още непозната за масовия турист. Посещение на Ангкор Том и Байон, планинския храм адаптиран към будизма и датиращ от края на 12 и началото на 13 век. Следва разглеждане на Бапуон, импозантен строеж на френското училище в далечния изток от 11 век. Баксей Шамкронг, терасата на слоновете, върху която кралят и неговият двор са присъствали на шествията, както и терасата на Прокажения крал, наречена така заради статуята изобразяваща съдията на Ада с демоничен вид. Обяд в училище по хотелиерство. То дава на учениците възможност да придобият по-голям опит, предоставяйки услуги. Посещение на Ангкор Ват, внушителен планински храм, издигнат през 12 век от крал Суриаварман ІІ. Това светилище, което бележи апогея на кхмерското кралство посредством своя план на концентрични стени, съвършенството на пропорциите и богатството на скулптурите, представлява най-красивото творение на класическото кхмерско изкуство. Вечеря и танцов спектакъл Апсара. Нощувка.

15

Закуска. Екскурзия до Кбал Спеан, намиращ се на 30 км северно от Ангкор. До него се достига след около 30 минутна разходка из гората. Обяд в местен ресторант. Посещение на храма Бантеай Срей (Цитаделата на жените), посветен на Шива, чиято архитектура и красиви скулптури от розов пясъчник, смайват посетителите. Следва посещение на Бантеай Самре, възстановен изцяло след войната, който дава представа как би изглеждал Ангкор. Храмът е построен от крал Суриаварнам Втори. Посещение на храма Та Пром, представляващ своеобразна смесица от архитектура и тропическа природа. Старият манастир Та Пром, построен през 1186 г. е една от най-важните постройки в Ангкор. Завръщане в Сием Реап. Нощувка. 

16
Град „Сием Реап“ХошиминДоха

Закуска. Трансфер до пристанището Мешрей. Круиз с корабче по езерото Тонле Сап. Недалеч от храмовете Ангкор се простира езерото Тонле Сап, един от най-значителните сладководни резервоари на нашата планета. Посещение на плаващо село, където животът на обитателите му изцяло зависи от риболова. Някои семейства се занимават с развъждане на риба, други – отглеждат крокодили. Обяд. Трансфер до летището. Отпътуване за Хошимин в 14:10 ч. Прекачване на полета за Доха в 19:15 ч. Пристигане в Доха в 23:55 ч.

17
ДохаСофия

Отпътуване от Доха в 06:55 ч. Пристигане на летище София в 11:25 ч.

НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Единична стая
+770 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Виза за Виетнам за многократно влизане - заплаща се и се издава в София (необходими са 2 (две) цветни снимки с размери 4см/6 см)
$120
Такса обработка на визи
50 лв.
Бакшиши за екскурзовод / шофьор / екипаж (заплащат се в България)
€60
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Доха - Ханой и Хошимин - Доха - София на авиокомпания "Qatar Airways" в икономична класа с включени летищни такси
Самолетни билети за Ханой - Хюе; Дананг - Хошимин; Сием Реап - Хошимин с включени летищни такси
Трансфери летище - хотел - летище с климатизиран автобус
Високоскоростно корабче Шау Док - Пном Пен
2 нощувки със закуски, обяд и вечери в хотел "Quoc Hoa" *** (или подобен) в Ханой
2 нощувки със закуски, обяд и вечери в хотел "Hue Ecolodge" *** (или подобен) в Хюе
2 нощувки със закуски, обяд и вечери в хотел "Hoi An River Green Boutique Hotel" *** (или подобен) в Хой Ан
1 нощувка със закуска, обяд и вечеря на борда на джонка в самостоятелни каюти
1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в хотел "GK Central Hotel" *** (или подобен) в Хошимин
1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в хотел "Mekong Lodge" *** (или подобен) в Кай Бе
3 нощувки със закуски, обяд и вечери в хотел "Central Boutique Angkor Hotel" *** (или подобен) в Сием Реап
1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в хотел "Cardamom Hotel" *** (или подобен) в Пном Пен
1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в хотел "Chau Pho Hotel" *** (или подобен) в Шау Док
Описаната туристическа програма
Круиз в залива Халонг
Екскурзия с корабче по реката на парфюмите
Спектакъл на марионетки върху вода първа класа
Екскурзия с частно корабче за посещение на плаващия пазар Кай Бе
Всички входни такси за обектите описани по програмата
Една бутилка минерална вода на ден
Местни екскурзоводи
Водач-преводач от България
Медицинска застраховка на ЗД "Евроинс" с покритие 10 000 евро, опция А.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Виза за Виетнам за многократно влизане - заплаща се и се издава в София, 120 долара (необходими са 2 (две) цветни снимки с размери 4см/6 см)
Виза за Камбоджа - заплаща се и се издава на място, 30 долара (заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6 см)
Такса обработка на визи - 50 лева
Бакшиши за екскурзовод / шофьор / екипаж (заплащат се в България) - 60 евро
Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
При промяна на валутния курс с повече от 6% и/или цената на самолетния билет туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
Екскурзията се осъществява при минимум 15 туристи.
Валутен курс - 1 USD = 22363 VND (Виетнамси донг)
Валутен курс - 1 USD = 4012 KHR (Камбоджански риел)
Часово време: София 12 ч., Виетнам 17 ч., Камбоджа 17 ч.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Агенцията осигурява разрешение (заповед) за виза от партньорите. Необходими документи за издаване на еднократна/многократна виза за Виетнам: 1 (една) цветна снимка с размер 4/6 см, копие от лична карта, самолетен билет, попълнен формуляр за виза, международен паспорт.
Още екскурзии за Виетнам »