Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Дубай и Абу Даби
Египет
Мароко
ЕКЗОТИКА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
НОВА ГОДИНА

Гранд Тур на Китай

София – Доха – ШанхайТонглиСуджоуШанхайПекинСиан – Шаолин – Сиан – Гуилин – Лонгшенг – Гуилин – Янгшу – Гуилин – ГуанджоуХонконгМакаоХонконг – Доха – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияДоха

Отпътуване от летище София, Терминал 2 в 13:00 ч. с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Пристигане в Доха в 17:50 ч.

2
ДохаШанхай

В 02:25 ч. излитане от Доха за Шанхай. Пристигане в Шанхай в 16:20 ч. Посрещане на летището от местен екскурзовод. Трансфер до града. Разходка и свободно време на улица „Нaнджинг“. Посещение на акробатично шоу - спектакъл. Вечеря и нощувка в хотела. 

3

Закуска. Отпътуване за Тонгли. Построен на бреговете на езерото Таиху и на Големия Канал, Тонгли е заобиколен от вода и е набразден от канали, над които са изградени 49 моста с различни форми. Екскурзия из селището. Посещение на Градината на мислите - частна градина от 19 в. Обяд. Разглеждане на Суджоу познат още като китайската Венеция. Връщане в Шанхай. Вечеря на телевизионнта кула Перлата на ориента. Нощувка. 

4

Закуска. Посещение на Площада на народа и Музея на Шанхай, един от четирите най-хубави музеи в Китай, където се помещава изключителна колекция от бронзови предмети. Обяд. Посещение на Храма на Нефритения Буда, построен за вечен дом на две нефритени статуи на Буда, донесени от Бирма. Посещение на Градината на Мандарина Ю. Това е класическа китайска градина. Старият център на Шанхай е съхранил своето колониално очарование, където безбройни улици и улички се преплитат като лабиринт. Разходка по крайбрежния булевард Бунд. Вечеря. Трансфер до гарата и отпътуване за Пекин. Нощувка във влака в спален вагон 1-ва класа. 

5

Пристигане в Пекин сутринта. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотела за закуска. Посещение на площад "Тиенанмън", най-големия площад в света и център, в който се пресичат миналото с настоящето. В центъра на площада се издига Мавзолея на Президента Мао, който гледа към Портата на Небесния мир, водеща към Забранения град. Посещение на Забранения град. Той наброява над 9000 зали, сред които 6 най-важни постройки – Залата на Върховната хармония, където са се чествали официални церемонии, Двореца на Съвършената хармония, който е служел за зала за празненства, Двореца на Небесната чистота, Тронната зала, покоите на императриците, помещенията с наложниците, днес превърнати в музей, както и имперските градини. Обяд и след това посещение на Храма на Лама, единствения тибетски паметник в Пекин. Вечеря с Патица по пекински. Нощувка в хотела. 

6

Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена в района на Митяню. Тя е единственото човешко творение, видимо с невъоръжено око от Луната. Тя се извива като гръбнак на дракон по протежение на около 6000 км. Великата китайска стена, датираща от династията Кин, е била изградена, за да предпазва Китай от варварските нашествия. Обяд. Разходка по Свещения път, опасан от двете страни с 36 мраморни статуи. Посещение на една от 13 гробници на династията Мин – Чанглинг, най-голямата в некропола. Връщане в Пекин. Вечеря и нощувка в хотела. 

7

Закуска. Посещение на Летния дворец. Някога той е бил Лятна резиденция на императорите. Разделен е на 4 части: официални сгради, апартаменти, храмове и места за разходка. Основната сграда е Двореца на Доброжелателността и Дълголетието. Там може да бъде видян дървен трон и двор, населен с животни от бронз. Обяд. Посещение на Небесния храм - символизиращ съвършенството на архитектурата от династията Мин, “Тиянтан” или Небесния храм е символ на Пекин. Синът на Небето е изпълнявал там тържествени ритуали, за да измоли по-добра жътва, да издейства Божията милост и да поеме върху себе си греховете на народа. Вечеря в града. Трансфер до гарата и отпътуване за Сиан. Нощувка във влака в спален вагон 1-ва класа. 

8

Пристигане в Сиан рано сутринта. Трансфер до хотела и закуска. Отпътуване към мястото, където се намира Теракотената армия. Известна колкото Великата китайска стена и Забранения град, погребаната Теракотена армия, датираща от 2000 г., е невероятно добре съхранена и продължава да бди над древния имперски некропол. През 1974 г. селяни, копаещи кладенец, откриват за света това, което е, без съмнение, най-значителната находка на 20 век – подземие, съхранило хиляди теракотени войници в естествен ръст с техните коне, готови за бой. Обяд. Разходка по Площада на барабана и на Кулата с камбаната. Банкет с равиоли и спектакъл с музика и танци на династията Танг. Нощувка в хотела. 

9
СианШаолин

Закуска. Трансфер до гарата. Отпътуване с високоскоростен  влак за Луоянг. Екскурзия до храма Шаолин (совалка в едната посока), който е смятан за един от източниците на китайското бойно изкуство. Ще имате възможност да присъствате на демонстрация на Кунг фу. Обяд. Завръщане в Луоянг. Посещение на пещерата Лонгмен, една от четирите най-красиви пещери в Китай, която датира от династията Уеи – 1500 години. В пещерата все още могат да бъдат видяни хиляди статуи, издълбани в скалата. Вечеря в града и трансфер до гарата. Отпътуване с високоскоростен влак за Сиан. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка. 

10
СианГуилин

Закуска. Посещение на парка с малката Пагода на Дивата Гъска. Посещение на Джамията и на мюсюлманския квартал. Обяд с местен специалитет. Трансфер до летището и полет до Гуилин. Пристигане в Гуилин. Посрещане от местен екскурзовод. Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка. 

11
ГуилинЛонгшенг

Закуска. Отпътуване за Лонгшенг. Посещение на терасовидните оризища в Лонгжи, измежду които “Гърба на дракона”. Разходка до селището Пинган. Обяд. Следобед завръщане в Гуилин. Вечеря и нощувка в хотела. 

12
ГуилинЯнгшу

Закуска. Трансфер до пристанището. Круиз по река Ли, която след Гуилин поема своя път на юг. Плаването надолу по течението на Лижянг е изпълнено с очарование по всяко време на годината. Обяд на борда. Следобед свободно време в Янгшуо. Посещение на чаена плантация и дегустация на чай. Завръщане в Гуилин. Вечеря в града. Нощувка. 

13
ГуилинГуанджоу

Закуска. Трансфер до гарата Гуилин - Гуанджоу. Пристигане в Гуанджоу. Посрещане от местен екскурзовод. Гуанджоу е едно от най-старите пристанища на Китай, пресечна точка между Централната империя, индийския свят, арабския свят и Запада. За това свидетелстват храмовете, джамиите и катедралите в непосредствена близост от Хонконг. Посещение на Резиденцията на семейство Чен и разходка по остров Шамиан, стара англо-френска концесия. Накрая разходка по пазара Кинг Пинг. Обяд в града. Посещение на Музея на краля на Наниуе. Вечеря и нощувка в хотела. 

14

Закуска. Трансфер до пристанището и отпътуване за Хонконг с корабче. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотела. Обяд в местен ресторант. Обзорна екскурзия на остров Хонконг: връх Виктория, рибарското селище Абърдийн, включително сампан райд. Самостоятелна вечеря. Нощувка. 

15

Закуска. Свободно време за разходка из Хонконг или възможност за екскурзия до Макао - един от най-богатите градове в света. Историческият център на Макао включва около двадесет и пет исторически паметника и обществени площади, които официално са вписани в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2005 г. Трансфер до летището.

16
ХонконгДохаСофия

Отпътуване за България в 01:20 ч. Пристигане в Доха в 05:20 ч. Отпътуване от Доха в 06:50 ч. Пристигане на летище София в 12:00 ч.

НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
-191 лв.
Единична стая
+650 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Виза за Китай (заплаща се с депозита)
$80
Такса обработка на документи за виза
50 лв.
Екскурзия до Макао (при минимум 15 записани туристи)
€135
Бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително в България)
100 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Доха - Шанхай и Хонконг - Доха - София с включени летищни такси на авиокомпания "Qatar Airways"
Самолетен билет в икономична класа Сиан - Гуилин с включени летищни такси
Билет за нощен влак в спален вагон 1-ва класа от Шанхай до Пекин и от Пекин до Сиан
Билет за високоскоростен влак Сиан - Луоянг - Сиан и Гуилин - Гуанджоу
Описаните в програмата трансфери
Транспорт с автобус по маршрута
12 нощувки със закуски в хотели
2 нощувки със закуски във влак в спален вагон 1-ва класа
11 обяда в традиционни китайски ресторанти
1 Обяд с местен специалитет в Сиан
9 вечери в хотелите по програма
1 Вечеря с Патица по пекински
1 банкет с равиоли и спектакъл с музика и танци на династията Танг
1 вечеря на кулата Перлата на ориента
1 безалкохолна напитка или 1 бира на всяко хранене (с изключение в Хонконг)
Входни такси за всички обекти, включени в програмата
Местни екскурзоводи по целия маршрут на френски/английски
Водач-преводач от България
Посещение на Акробатично шоу в Шанхай
Посещение на Китайската Венеция - Тонгли и Суджоу
Посещение на Забранения град
Посещение на Великата китайска стена
Посещение на манастира Шаолин
Посещение на древния имперски некропол с Теракотената армия
Посещение на терасовидните оризища в Лонгжи
Круиз по река Ли
Посещение на чаена плантация и дегустация на чай
Посещение на Резиденцията на семейство Чен и разходка по остров Шамиан
Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR към компания ЗД "Евроинс" АД, опция А.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Виза за Китай
Такса обработка на документи за виза - 50 лева
Екскурзия до Макао
Бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително в България): 100 лв
Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер
Обяд и вечеря в свободния ден в Хонконг
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Места за допълнителните екскурзии могат да се гарантират при резервация и заплащане в офиса.
При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
Часово време: София – 12 ч.; Пекин, Хонконг + 6 ч.
Валута в Китай: китайски юан или ренминби (CNY) (RMB)
Валутен курс: 1 USD = 6.57 CNY
Валута в Хонконг: хонконгски долар (HKD)
Валутен курс: 1 USD = 7.81 HKD
Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
Чекирането става минимум 3 часа преди полета!!!
Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туристи.
Примерни хотели:
Шанхай - "Hotel River View"
Пекин - "Hotel Beijing Guangxi"
Сиан - "Hotel Sunda Gentleman International"
Гуилин - "Hotel Universal"
Гуанджоу - "Hotel Guangdong Victory"
Хонконг - "Hotel Harbour Plaza"
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително издадена виза. При кандидатстване за виза са необходими: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен визов формуляр, две снимки паспортен формат. Поради настъпили промени в законовите разпоредби и регулации относно визовия режим с Китайска народна република Посолството на КНР в България въведе, считано от 16 август 2018 г., издаването на визи с биометрични данни, за което е необходимо снемане на 10-пръстови отпечатъка. Тази разпоредба се отнася за всички български граждани, желаещи да посетят Китай. Във връзка с това е необходимо всички кандидатстващи за китайска виза да се явят лично в посолството за вземане на биометрични данни! Българските граждани могат да влизат на териториите на Макао и Хонконг (специалните административни райони на Китай) без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца. Желаещите да посетят Хонконг или Макао от Китай, след което обратно да се върнат в Китай, следва да са се снабдили с двукратна (или многократна) входна виза за Китай преди началото на своето пътуване.
Още екскурзии за Китай »