Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Македония
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Канада - магическият изток

Торонто, Ниагара, Отава, Квебек, Монреал

София – Истанбул – Торонто – Ниагарски водопад – Торонто – Отава – Квебек – Монреал – Торонто – Истанбул – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияИстанбулТоронто

Отпътуване от летище София в 10:00 ч. с полет на „Turkish Airlines“ за Истанбул. Пристигане в Истанбул в 11:25 ч. Отпътуване за Торонто в 14:15 ч. Кацане на летището в Торонто 17:55ч. Трансфер до хотела. Свободно време. Торонто е най-големият град в Канада, административен център на провинция Онтарио, най-важният финансов, икономически и културен център на Канада. Градът е с най-голямата българска общност в страната. Нощувка.

2

Закуска. Панорамна обиколка на Торонто: Си Ен Тауър – със своите 553 м е една от най-високите кули в света, сградите на местния парламент; финансовият център , Ситито, където всяка сграда е оцветена различно; паркът „Канадските чудеса“ в близост до езерото Онтарио; улица “ Иънг”- 400 км, най-дългата в света; Китайският квартал; историческата местност Дистилъри дистрикт; огромният търговски център Ийтън . След обиколката отпътуване към едно от чудесата на природата - Ниагарският водопад през романтичното градче Ниагара он Лейк, разположено на брега на езерото Онтарио. Ще имате възможност да се насладите на водопадите от най-красивата им страна. Свободно време. Нощувка.

3
ТоронтоОтава

Закуска. Отпътуване за град Кингстън. Градът е разположен също на брега на езерото Онтарио привличащо хиляди туристи заради впечатляващата си архитектура от 19в. Панорамна обиколка на града: Кралският колеж; Кралският университет – един от най-старите университети в Канада; Сити Хол – една от най-важните исторически забележителности. След Кингстън отпътуване за Отава, столицата на Канада признат за третия най-чист град в света. Намира се в източната част на провинция Онтарио, на едноименната река. Населението на самия град е 808 391, а цялата столична община има 1 146 790 жители. Градът е основан през 1826 година с името Байтаун (Bytown), а през 1855 година приема името Отава. Той се превръща в технологичен и политически център на Канада. Първоначалните граници на града са разширяват постепенно, чрез включването на нови райони. През 2001 година територията на града нараства значително, чрез обединяването на нови градове. Името „Отава” произлиза от думата “adawe” и означава „търгуване”. Първоначално в града се заселват ирландци и французи и Отава става мултинационален град с разнообразно население. Панорамна обиколка на Отава: Неоготическата сграда на парламента; сградата на кметството; протичащият през града канал Редю; пазарът Хилт Буярд. Нощувка.

4
ОтаваКвебек

Закуска. Oтпътуване за Квебек, един от най-старите градове в Северна Америка, столица на едноименната провинция Квебек. Панорамна обиколка на града: крепостните стени – една от най-известните забележителности, цитаделата – военна крепост от 1820 г. превърнала се в официална резиденция на монарха и генерал-губернатора; внушителната сграда на парламента; равнините на Абрахам – място с изключително историческо значение, където се е провела една от най-големите битки между френската и британската армия; паркът Монтмеренси и площад Роял – често наричан историческото и духовно сърце на Квебек; река Сейнт Лорънс и старото пристанище от 17в. от времето на първите европейски заселници. Нощувка.

5
Квебек

Закуска. Свободно време. По желание целодневна екскурзия до селището Тадусак (заявява се на място) включваща живописния водопад Монморанси, достигащи 83 м височина. На няколко минути от Квебек е разположен едноименния парк Монмаранси, където се намира живописния водопад, по-висок от Ниагара. Тадусак е едно от най-старите селища в Северна Америка, важно търговско средище още от 17в. Разположен е впечатляващо при вливането на река Сеганей и Сейнт Лоренс, привличащ много туристи най-вече заради възможността да се видят китове, косатки и други морски бозайници. Нощувка. 

6
КвебекМонреал

Закуска. Отпътуване за културната столица на Канада Монреал. Градът е най-големият френско-езичен град в света след Париж, важен финансов, културен и туристически център. Името му идва от възвишението „Маунт Роял“ - една от географските забележителности на острова. Разположен на остров, Монреал е един от най-старите и "най-европейски" градове в Северна Америка, предлагащ вълнуваща смесица от френска и английска история и култура. Панорамна обиколка на Монреал: Старият град, притежаващ огромна историческа и култирна важност; площад Жак Картие, Музеят на изящните изкуства (отвън); Базиликата Нотр Дам; старото пристанище, превърнало се в любимо място за местните; хълмът „Маунт Роял“, от където се открива впечатляваща гледка към града, включваща широката река Сейнт Лорънс, огледалните стъклени небостъргачи и стария град. Нощувка.

7
МонреалТоронто

Закуска. Отпътуване обратно за Торонто. По пътя се минава покрай историческото градче Корнуол – най-източния град на Онтарио и селцето Морисбург – известно с битката между британската и американската армия. Привечер пристигане в Торонто. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

8
ТоронтоИстанбул

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване в 22:25 ч. с полет на „Turkish Airlines“ за Истанбул.

9
ИстанбулСофия

Кацане в Истанбул в 15:15 ч. Отпътуване в 19:25 ч. от Истанбул за София. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 20:45 ч.

НАСТАНЯВАНЕ
хотел***/****
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Единична стая
+€413
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Истанбул - Торонто - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" в икономична класа с включени всички такси, чекиран багаж до 23 кг и голям салонен багаж до 10 кг с размери 56x45x25см
Групови трансфери летище - хотел - летище
3 нощувки със закуски в хотел "Courtyard by Marriott Toronto"*** (или подобен) в Торонто
1 нощувкa със закускa в хотел "Four Points Gatineau"**** (или подобен) в Отава
2 нощувки със закуски в хотел "Clarion Quebec"*** (или подобен) в Квебек
1 нощувкa със закускa в хотел "Lord Berri"**** (или подобен) в Монреал
Панорамни обиколки в Торонто, Отава, Квебек и Монреал
Екскурзоводско обслужване на немски език
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Армеец".
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Виза за Канада
Допълнителни услуги по програмата
Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 3-5 USD на турист на ден
Разходи от личен характер.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 982 € с включени летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Визова информация за Канада: кандидатите за входни визи в Канада с цел посещение или туризъм е необходимо да представят попълнен и подписан формуляр за неимигрантска виза; ксерокопие от резервации, банкова референция, 2 актуални цветни снимки 3,5 см х 4,5 см; служебна бележка от месторабота с посочена заемана длъжност; месечно възнаграждение и удостоверение, че сте в отпуск по време на пътуването; документ от пенсионното (за пенсионери);ако сте собственик (съдружник) на ЕТ, АД, ЕООД, ООД – актуално състояние на фирмата; актове за раждане (лични, на всички членове на семейството); акт за граждански брак (ако имате); нотариални актове; предишни паспорти; документ за платена такса в Първа Инвестиционна банка. Внимание! В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол. Българските граждани притежаващи разрешение за постоянно пребиваване и валидна регистрационна карта за чужденци /Зелена карта/ за САЩ имат право да пътуват без визи до Канада. Въпреки това, считано от 10.11.2016 г. задължително условие при пътуване с въздушен транспорт до Канада е наличието на „предварително електронно разрешение / еТА /“. Кандидатстването за еТА изисква наличието на валиден паспорт и се извършва по електронен път на адрес: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Считано от 1 май 2017 г. (16:00 ч. българско време) отпада необходимостта за български граждани, които в последните 10 години са притежавали канадска виза или към момента притежават валидна американска неимигрантска виза, да кандидатстват за канадска виза с цел краткосрочно пребиваване в Канада. Лицата, които отговарят на горните критерии, ще трябва да получат предварително одобрение чрез Електронната система за издаване на предварително разрешение за пътуване до Канада (eTA). Публикувано във факти.бг: Всички ограничения за български граждани, пътуващи до Канада ще паднат на 1-ви декември 2017 г..
Още екскурзии за Канада »