Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Дубай и Абу Даби
Мароко
Египет
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Мексико с почивка на Плая дел Кармен

Гарантирани места! Обслужване на български език!

София – Париж – Мексико Сити – Базиликата на Гуадалупе – Теотиуакан – Пуебла – Монте Албан – Оахака – Туле – Митла – Теуантепекканьона СумидероСан Кристобал – Паленке – Кампече – Ушмал – Мерида – Чичен Итца – Плая Дел Кармен – Канкун – Париж – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияПарижМексико Сити

Отпътуване от летище София в 07:00 ч. Пристигане в Париж в 09:10 ч. Отпътуване за Мексико в 11:00 ч. Пристигане в Мексико Сити в 16:20 ч. Трансфер до хотела. Коктейл за "добре дошли". Вечеря. Нощувка.

2
Мексико Сити

Закуска. Oтпътуване Сокало, един от най-големите площади на света, където се намира най-голямата катедрала на континента с множество позлатени параклиси, измежду които „Параклиса на прошката“. Тя се издига на същото място, където е бил храмът на ацтеките, наричан „Теокали“. Продължаване към националния дворец, седалище на президентството. Той е на мястото на двореца на Моктесума и съдържа стенописи на Диего Ривера, известния мексикански муралист. Следва Темпле майор (отвън), останал от старата ацтекска столица Теночтитлан. Отпътуване на югоизток и разходка с лодка към плаващите градини на Сочимилко, с включен обяд на лодката, под звуците на мариячи. Посещение на националния антропологически музей, създаден 1964 г. Той съдържа значителен брой артефакти от предколумбийско Мексико. Вечеря. Нощувка.

3
Мексико СитиБазиликата на ГуадалупеТеотиуаканПуебла

Закуска. Отпътуване към Базиликата на Гуадалупе, датираща от 17 век, място за поклонничество на католиците от различни страни. Следва спирка във фабрика за обработка на обсидиан, вулканична скала, изстинала толкова бързо, че практически не е кристализирала. Дегустация на текила. Отправяме се към Теотиуакан. Обяд с гледка към пирамидите. Двата основни паметника са храмовете на Луната и Слънцето. Ще видим също храма на Кецалкоътъл, известен с Пернатия Змей, храма на Пернатите охлюви и Двореца на Ягуарите. „Градът на боговете“ датира от 7 век и със своите 200 хиляди жители е бил вероятно най-населеният град в света през онази епоха. Продължаваме към Пуебла – „градът на ангелите“. Това бижу е първия град, построен в Мексико през 1531 г. при идването на испанците. Той е бил седалище на армията на ген. Игнасио Сарагоса, който побеждава френските войски през 1862 г. От тогава Пуебла носи името Ероика Пуебла де Сарагоса. Пешеходна разходка в центъра на града, където ще видите централния площад Сокало, църквата Санто Доминго и др. Вечеря. Нощувка.

4
ПуеблаМонте АлбанОахака

Закуска. Свободно време за разходка из пазара Париан. Старият колониален град Пуебла е разположен в плодородна долина, заобиколена от планини, по-голямата част от които вулканични (Попокатепетъл 5452 м) и е известен със своите 60 църкви и с производството на многоцветни фаянсови плочки. Отпътуване към археологическия обект на сапотеките – Монте Албан, разположен на 2000 м. надморска височина и разкриващ великолепна гледка към цялата долина на Оахака. Обяд. В края на деня пристигане в Оахака. Вечеря. Нощувка.

5
ОахакаТулеМитла Теуантепек

Закуска. Разходка из центъра на Оахака и посещение на пазара, един от най-оживените и цветни пазари в Мексико. Отпътуване към Санта Мария дел Туле – църква от 17 век и спирка при гигантския кипарис – на възраст 2000 години. Този изключително рядък вид е на изчезване, дънерът има широчина 42 м. Отпътуване към селището Теотитлан дел Вале и посещение на семейство на тъкачи, които ще разкрият тайните на естествените багрила „made in Mexico“. Обяд. Посещение на Митла (място на мъртвите - на езика на сапотеките), която е била един от основните церемониални центрове на региона. Отпътуване към провлака Теуантепек – между Атлантическия и Тихия океан. Вечеря. Нощувка.

6

Закуска. Отпътуване за Тукстла и пристигане в селището Чапа де Корсо, разходка с лодка из каньона Сумидеро по Рио Чапас. Различни животни обитават тези места: чапли, лешояди, крокодили и много други. Обяд. Продължаваме към Сан Кристобал де лас Касас. Свободно време за разходка из този индиански град и традиционния му пазар. Вечеря. Нощувка. 

7

Закуска. Сан Кристобал е разположен в центъра на зона, обитавана от индианци, където се е зародило сапатисткото движение, водено от командира Маркос в защита на правата на индианците. Всяка сутрин индианците цоцил идват на пазара, за да продават стоката си. 09:00 ч. отпътуване към селището Сан Хуан де Чамула (40 мин.), където жителите изповядват странна форма на християнска религия с езически привкус. Продължаване към Синакантан, където Доня Антония ще ни посрещне в къщата си, за да сподели своите знания за местните традиции, почерпка с чаша покс – алкохолно питие от царевица и домашно приготвени тортили. Обяд. Късен следобед завръщане в Сан Кристобал. Вечеря. Нощувка.

8
Сан КристобалПаленке

Закуска. Отпътуване за Паленке. Напускане на високите хладни и мъгливи земи, и слизане към топлите и влажни равнини. По всяко време на годината водите бликат в планината и понякога образуват великолепна поредица от каскади, като тези на Агуа Асул и Мисол Ха. Обяд с печена риба на брега. Свободно време за плуване в многобройните басейни, образувани от каскадите. Продължаване към града на маите – Паленке, разположен насред тропическата гора. Вечеря. Нощувка.

9
ПаленкеКампече

Закуска. Потегляне рано от хотела и посещение на Паленке, мистериозно място с елегантна архитектура и с по-скромни размери от повечето руини от времето на маите. Този град се простира на повече от 20 кв. км. Доброто състояние на обекта дава възможност да се оцени архитектурата на маите посредством великолепните барелефи. В самото сърце на Храма на Надписите се намира криптата на краля Пакал, открита през 1952 г. Тогава тя е съдържала останките на този велик монарх, покрити с бижута, а лицето покрито със смъртна маска от нефритена мозайка. Продължаване към Мексиканския залив. По пътя се открива гледка на десетки километри блата и хасиенди, където се отглеждат биковете на Мексико. Обяд. Късен следобед пристигане в Кампече, колониален град под защитата на Юнеско. Разходка в центъра – площада, парка, катедралата, крепостните стени. Вечеря. Нощувка.

10
КампечеУшмалМерида

Закуска. Отпътуване към селището Бекал (2 часа), където Дон Алфредо ще разкрие тайните за производство на панамените шапки, характерни за района на Юкатан. Продължаване към Ушмал. На езика на маите названието означава „трикратно строен“. Градът се отличава със специфична архитектура, повлияна от северните цивилизации. Районът е много сух и изображенията на бога на дъжда Чак присъстват навсякъде. Разглеждане на пирамидата на Магьосника, богато украсения дворец на Губернатора, Къщата на Костенурките. Обяд. По пътя спирка в хасиендата Яшкопойл (отвън), в която се е преработвал сизал за хамаци и въжета. Пристигане в Мерида. Разходка из града. Вечеря. Нощувка. 

11
МеридаЧичен ИтцаПлая Дел Кармен

Закуска. Отпътуване за Чичен Итца. Изграден от маите, в последствие преустроен от толтеките, градът символизира синтеза на двете религиозни култури. Ще имате възможност да видите Свещения кладенец, където са се извършвали човешки жертвоприношения, Храма на Войните, Стената на черепите и Обсерваторията. Обяд. Отпътуване към Вайадолид. Кратка разходка на централния площад. Отпътуване към Ривиера Майа. Достигаме изключителната красота на Карибския бряг, със своите пясъчни плажове, тюркоазени води, набраздени от коралови рифове. Настаняване. Вечеря. Нощувка. 

12

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до парка Шкарет. Обяд. Вечеря. Нощувка.

13

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Тулум и и Акумал. Обяд. Вечеря. Нощувка.

14

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.

15
Плая Дел КарменКанкунПариж

Закуска. Свободно време до обяд. Трансфер до летището в Канкун. Отпътуване за Париж в 19:35 ч.

16
ПарижСофия

Пристигане в Париж в 11:00 ч. 

17

Отпътуване за България в 10:10 ч. Пристигане на летище София в 14:00 ч.

НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
-200 лв.
Единична стая
+1400 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетни билети София - Париж - Мексико Сити и Канкун - Париж - София с включени летищни такси на авиокомпания "Air France"
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Hotel Metropol" **** (или подобен) в Мексико Сити
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Hotel Colonial" *** (или подобен) в Пуебла
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Oaxaca Dorado" *** (или подобен) в Оахака
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Hotel Calli" *** (или подобен) в Теуантепек
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Rincon del Arco" **** (или подобен) в Сан Кристобал де лас Касас
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "La Aldea del Halach Huinic" **** (или подобен) в Паленке
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Ocean View Campeche" **** (или подобен) в Кампече
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Casa Lucia Merida" **** (или подобен) в Мерида
4 нощувки на база All inclusive в хотел "The Reef Playacar Resort & Spa" **** (или подобен) в Плая дел Кармен
9 обяда описани в програмата
Описаните в програмата трансфери
Индивидуален транспорт по време на цялото пътуване
Обиколка на Мексико Сити
Разходка с лодка и обяд в Сочимилко
Посещение на националния антропологичен музей, фабрика за Обсидиан и дегустация на текила, Туле, Теотитлан Дел Вале, водопадите Агуа Асул - Мисол Ха, Бекал (производство на панамени шапки), хасиендата Яшкопоил, Чичен Ица
Пешеходни разходки в Пуебла, Оахака, Сан Кристобал, Кампече и Мерида и Ваядолид
Разглеждане на Теотиуакан и базиликата на Гладелупе, Монте Албан, Митла, Сан Хуал де Чамула - Синакантан, Паленке, Ушмал
Разходка с лодка в каньона Сумидеро
Входни такси за всички обекти, включени в програмата
Местни екскурзоводи по целия маршрут (от 1-ви до 11 ден)
Изпращане на 15-ти ден
Водач-преводач от България
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗД Евроинс АД.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплаща се задължително): 50 евро за целия престой
Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
Часово време: София 12 ч., Мексико Сити - 8 ч.
Валутен курс: 1 USD = 20,32 MXN (мексиканско песо)
Екскурзията се провежда при минимум 15 записани туристи.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, притежаващи валидни паспорти минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико, като туристи без визи за срок до 180 дни. При влизане на територията на Мексико, в качеството си на туристи, българските граждани попълват миграционен формуляр, който трябва да се представи при напускането на страната, заедно с паспорта и билета за обратно връщане.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Препоръчва се консумирането само на бутилирана вода. Да не се консумират храни, приготвени на улицата.
Още екскурзии за Мексико »