Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Турция
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Обиколка на Етиопия - древност отвъд всички представи

София – Адис Абеба – Комболча – Лалибела – Мекелле – Адиграт – Аксум – Гондер – Бахир Дар – Дебре Маркос – Адис Абеба – София

Екскурзия със самолет
13 дни
от €2249

 

Притежаваща един от най-разнообразните релеф и природа в Африка, Етиопия е страна с над 25 вековна история и една от първите християнски държави. Скалните църкви в Лалибела, обелиските на свещения град Аксум, замъците в Бахир Дар и Гондер са сред най-внушителните африкански архитектурни шедьоври. С основно исторически акцент, екскурзията в северна Етиопия е и за пътешественици, желаещи да почувстват душевността на етиопците и да опознаят автентичната им култура.

Забележителности:
Гондер - Африканският Камелот е бившата столица на Етиопия (17 век). Великолепният царски комплекс от сгради е вписан в списъците на световното културно наследство на ЮНЕСКО. ♦ Езерото Тана е най-големият водоем в Етиопия. Основният начин на придвижване на местното население е с канута, направени от папирус. Риболовът е основен начин на препитание в Бахир Дар. Пръстнати по водното огледало на езерото са множество острови. На някои от тях са издигнати манастири и църкви с изящни стенописи. Най-ранните от тях датират от 8-ми век. ♦ Аксум - религиозният център на Етиопия. Според етиопското предание там се съхранява свещеният кивот в църквата Бет Мариам (Света Мария)от Цион. ♦ Лалибела - уникални скални църкви от 13 век.

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
17.03.2019 г.
€2249
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияАдис Абеба
Полет от София до Адис Абеба с прекачване в Истанбул.
2
Адис АбебаКомболча
Пристигане в Адис Абеба. Посрещане и трансфер до хотел в столицата. Късна закуска и отпътуване за град Комболча.Панорамният път преминава по ръба на красивата етиопска разломна долина. Нощувка в Комболча.
3
КомболчаЛалибела
От гр. Комболча отпътуване за селцето Лалибела. По пътя ще посетим скалната църква Генете Мариам (Св. Богородица). Нощувка в Лалибела.
4
Лалибела
Неоспоримо една от най-известните и популярни забележителности на Етиопия е комплексът от 11 изсечени в скалите църкви, разположен край селцето Лалибела. Църквите са майсторски изваяни в твърдия гранит още преди 800 години. С местен екскурзовод ще се запознаем с тяхната вълнуваща история. Нощувка в Лалибела.
5
ЛалибелаМекелле
От с. Лалибела отпътуване за гр. Мекелле (население 170 000).
6
МекеллеАдиграт
По пътя си ще посетим скалните църкви Тиграй. Нощувка в град Адиграт, който се намира непосредствено до границата с Еритрея.
7
АдигратАксум
По път посещение на манастира Дебре Дамо и храма Йеха. Храмът Йеха е построен преди Христа и е посветен на култа към бога-луна Алмуках. Нощувка в Аксум.
8
Аксум
Аксум е бил столица на Аксумското царство, едно от най-могъщите в античността. Разположението му в центъра на древните търговски пътища между Средиземноморието и Индия е довело до засиленото икономическо и технологично развитие на града. Именно оттук започва и разпространението на християнството в Етиопия. Посещение на различни археологически забележителности, между които баните в двореца на Савската царица и църквата на "Св. Богородица от Цион", където се смята, че се намира Свещеният кивот. Нощувка в Аксум.
9
АксумГондер
Трансфер от гр. Аксум до гр. Гондер, бившата столица на Етиопия. Пътят минава през красивите планини Симиен. Нощувка в Гондер.
10
ГондерБахир Дар
Панорамна обиколка на Гондер. Ще посетим църквата комплекса от добре запазени замъци от 16-17 век. Църквата Дебре Бирхар Селласие известна с изящни стенописи, баните на цар Фасилидас, манастира Кускуа. Следобеден трансфер до град Бахир Дар.
11
Бахир ДарДебре Маркос
Бахир Дар е малък, но бързо развиващ се град, разположен на южния бряг на езерото Тана. Водите на езерото се оттичат през гръмогласен водопад и се втурват в тясно живописно ждрело, като дават началото на Синия Нил. През вековете районът е привличал много духовни лица и днес на архипелага от над 30 острова в езерото могат да бъдат открити древни църкви и манастири. Сутринта ще направим малък круиз с лодка по езерото Тана до манастира Ура Кидан, разположен на полуостров. Следобед - отпътуване от за гр. Дебре Маркос. Нощувка в Дебре Маркос.
12
Дебре МаркосАдис Абеба
Отпътуване от гр. Дебре Маркос до Адис Абеба. Свободно време следобяд. Трансфер до летището след полунощ.
13
София
Полет през Истанбул. Пристигане в София.
НАСТАНЯВАНЕ
Повечето хотели са 3 звездни, от веригата Гион - http://www.ghionhotel.com.et/; пълен пансион извън столицата
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Единична стая
+€490
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Настаняване в единична стая
490 лв.
Самолетен билет София - Адис Абеба - София с включени летищни такси
€973
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Истанбул - Адис Абеба - Истанбул - София с включени летищни такси на авиокомпания "Turkish airlines"'
12 нощувки в хотели *** с включена закуска
10 обяда и вечери (от 2 ден до 11 ден)
Транспорт по програмата
Английско говорещ местен гид
Представител на фирмата при минимум 10 записани туристи
Полудневна екскурзия с лодка в езерото Тана
Входни такси за забележителностите, включени в програмата
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Виза
Такси за снимане в някои от обектите
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50000 евро
Бакшиши и други лични разходи.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Електричество: 220 V. Модел на контактите: като този в България.
Виза: Не се издават визи на притежатели на валидни български задгранични паспорти при пристигане на летището. Желаещите да посетят Етиопия следва да имат положена в паспорта виза. Възможно е да се получи предварително разрешение за виза по електронен път, а полагането да стане при пристигане на летището.
Ваксинации: Препоръчително е да се направите ваксинация за жълта треска запътуването.
Валута: бир (ЕТВ)
Спрей или балсам против комари може да вземете от вкъщи или да купите на място. По Ваша преценка – хапчета против малария – възможно е да са нужни само за 1 от дните около езерото Тана.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Препоръчителна е ваксина срещу жълта треска и менигококов менингит.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Виза се издава преди заминаване в посолството на Етиопия в Женева или се получава на летището срещу предварително издадена покана.
Още екскурзии за Етиопия »