Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Италия
Испания
Гърция
Чехия
Македония
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ПОЧИВКИ В ИТАЛИЯ
ПОЧИВКИ В ИСПАНИЯ
ПОЧИВКИ В ГЪРЦИЯ
ЕКЗОТИКА
ШОТЛАНДИЯ
ИРЛАНДИЯ

Обиколка на Киргизия, Узбекистан и Туркменистан - с водач от България!

По пътя на коприната

София – Истанбул – Бишкек – Ош – Гулча – Сари Могол – Ош – Фергана – Ташкент – Самарканд – Шахрисабз – Бухара – Хива – Дашогуз – Ашхабад – Мари – Маргуш – Гонур Депе – Мари – Ашхабад – Истанбул – София

Екскурзия със самолет
17 дни

Впуснете се в тази необикновена екскурзия до перлите на Азия - Kиргизстан, Узбекистан и Туркменистан. Красотата на градовете Ош, Сари Могол, Ашхабад, Хива, Бухара и Ташкент ще разкрият пред Вас част от великопието на континента Азия.

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияИстанбул

Полет от София  в 10:00ч. Каца се в Истанбул в 11:25ч. Излита се от Истанбул в 20:10ч. 2
БишкекОш

Кацаме в Бишкек  в 03.15 часа.  Продължаваме с полет в 07:35ч. за Ош. Кацане в Ош в 08:30ч. Трансфер и освежаване в хотел Osh Nuru 4* или подобен. Закуска. Следва обзорна екскурзия с посещение на планината Тахт и Сюлейман. Ще посетим и древни светилища на поклонниците на огъня от 14 – 13 век преди новата ера. В края на деня ще посетим местни занаятчии които ще ни разкрият тайните при производството на ножове и пещи за производство на хляб по местен образец. Вечеря. Нощувка.


3
ОшГулчаСари Могол
~235 km

След закуска отпътуваме за величествния Памир. През този ден ще се запознаем с местообитанието на първоначалните киргизки племена. Бидейки номади, те са развили интересни практики за оцеляване в тази негостоприемна среда. Ще се запознаем с тях. Спираме в Гулча. Там ще разгледаме историко -етнографския комплекс Курманжан – единствената жена в Киргизстан от периода на Кокандското ханство, която е добила правото да носи званието “Датки”, което на местния език означава владетел и полковник. Продължаваме за Киркул. Там ще бъдем обучавани от местни майстори как да си направим килимче по местен образец, което ще бъде дадено като сувенир от Киргизия. Ще обядваме в местно киргизко семейство. Надвечер ще пристигнем в Сари Могол. Там ще имаме възможност да пренощуваме в местна юрта, като спим по местен обичай на постелка право на земята. 

4
Сари МоголОш

След закуска тръгваме за високопланинското езеро Тулпаркол – 3200 метра над морското равнище. Природата на тази величествена планина Памир е неописуемо красива и сурова по своему. В Ош започва лятото, а тук все още е началото на пролетта. Желаещите и поготвените физически, могат да се разходят в подножието на връх Ленин – 7134 метра. Тук в лагер съставен от юрти ни чака и късен обяд. В 16 часа отпътуваме за Ош и по-късно вечерта пристигаме в хотел Osh Nuru 4* или подобен . Вечеря. Нощувка.


5
ОшФерганаТашкент

След закуска се отправяме към границата и влизаме в Узбекистан. По път се отбиваме в Риштан и Маргилан за да се насладим на местните майстори на керамиката и коприната. Обяд. Преминаваме през Коканд след това, за да посетим двореца на Кудояр хан. Привечер пристигаме в столицата на Узбекистан Ташкент. Настаняване в хотел Uzbekistan 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

6
Ташкент

След закуска обиколен тур на Ташкент и запознаване с неговата 2000 годишна история. Посещение на старата част на града и разглеждане на средновековния мавзолей Kafal Shashi и Barak-khan Madrassah. Продължава се към част от модерния град и неговите фамозни сгради, комплексът Oliy Majlis, дворецът на приятелството и Abul Kosim Madrassah, където професионалните узбекски занаятчии показват свойте умения и картини. В религиозното училище може да се насладите на шоу, показващо узбекски традиции. Следва обяд. Възможност за посещение на опера, балет, театър и художествена галерия. Вечеря с шоу програма. Нощувка в хотел Uzbekistan 4* или подобен.

7
ТашкентСамарканд
~350 km

След закуска отпътуване с бърз влак до град Самарканд. Самарканд е най-старият и значим град в Узбекистан и като цяло един от най-фундаменталните в историята на целия азиатски континент. От дългата му многовековна история градът е запазил множество културни и архитектурни паметници, в резултат на което днес Самарканд е обявен от Юнеско за част от световното историческо наследство. След пристигане, разходка и разглеждане на площада Registan. Обяд.Посещение на местни занаятчии, предлагащи голямо разнообразие от ръчно изработени музикални иструменти и красиви изтъкани килими направени с много вкус. Майсторите ще Ви разкажат за техните уникални инструменти и ще ви изсвирят някой запленителните узбекски мелодии. След това може да посетите Guri Amir, мавзолея на Tamerlane и разглеждате модерни узбекски картини. Вечеря. Нощувка в хотел Malika 3* или подобен.

8
Самарканд

Закуска. Продължава разходката в Самарканд. Разглеждат се много забележителности, като обсерваторията Uligbek (невероятна конструкция от XV в. за изучаване на небесните тела), архитектурният комплекс Шахи Зинда и така наречения „Град на мъртвите”, представляващ комплекс от мавзолеи, датиращи главно от ХІV и ХV век. Изключителните шедьоври от теракота, мозайки и заплетени облицовки с плочки са били създадени от персийски и азербайджански майстори, а заедно представляват образец на керамичното изкуство, останал ненадминат в Централна Азия. Разглеждане на Siab базар с лек шопинг в азиатски стил. Обяд. Свободно време. Вечеря и нощувка в хотел Malika 3* или подобен.

9
СамаркандШахрисабзБухара

Закуска. Отпътуване за Бухара през град Шахрисабз (110км , около 2ч.). Шахрисабз е известен като родното място на Тимур. По заповед на Тимур там е построен дворецът Ак Сарай (белият дворец). В града са погребани баща му Мухамад Тарагай и двамата му най-големи синове — Джахангир и Умар шейх. Разглеждане на други известни забележителности в града или възможност за посещаване на старинния град Gijduvan, където може да видите много работилници за керамика. Обяд.Свободно време.Пътуването продължава към Бухара ( 220км, около 3ч.). Нощувка в хотел Sasha and Son 3* или подобен. 


.

10
Бухара

Закуска. Разглеждане на забележителностите на град Бухара. Посещение на стария град. Тук се простира високото 47 метра Калян минаре, стари джамии и медресета, както и големият покрит пазар. Жителите на Бухара все още живеят в стария център на града, където цари приятна и спокойна атмосфера. Обяд в конфортна обстановка на местна къща в старата част на града.Следобяд посещение на други традиционни забележителности на града като - Maggoki Attori mosque, Lyabi Hauz square, Kukeldash Madrassah, Nadir Divan Begi Madrassah. Вечерята ще бъде в Nadir Divan Begi Madrassah, който е характерен с вкусна храна, съчетана с традиционна музика и европейски моден привкус, представена от топ модели на Бухара. Нощувкав хотел Sasha and Son 3* или подобен.

11
БухараХива
~490 km

След закуска отпътуване през пустинята за град Хива - наричан още Хорезм.  Той се намира в северозападната част на Узбекистан и е център на историческата област Хорезмия.  В него се разполага архитектурният комплекс Ичан Кала - първият обект от страната, включен в списъка на ЮНЕСКО заради своята значимост. По пътя може да видите красивата река Амударя. Обядът е сух пакет. Вечеря с фолклорно шоу. Нощувка в Хива.12
Хива

Закуска. Посещение на най- известният компекс Ичан Кала. Представлява архитектурен комплекс от XII- XIX век и е своеобразен музей под открито небе.Ичан Кала е резиденция на узбекистански владетел, която включва повече от 50 исторически паметника и 250 старинни къщи (датиращи главно от XVIII – XIXв). Интерес представляват множеството мавзолеи, медресета, старата джамия Джума от X век, кулата Калта Минор, дворецът Куня-Арк с офис, гостна, харем, лятна джамия и други помещения, обслужващи владетеля. Обяд. Разглеждане на резиденцията на Ислям Ходжа. Вечеря и нощувка.

13
ХиваДашогуз

Закуска. Трансфер до граничния пункт на Туркменистан. Самото преминаване през този пункт си е приключение. Ще разберете защо на място.Среща на границата. Дашогуз. Обяд. Разглеждане забележителностите на този областен център. В разнния следобед се отправяме към пустинята Каракум. Целта ни се намира някъде в средата й и се нарича Дарваза. На фарси това означава врата. Иначе мястото е известно като “Вратата към ада”. Вечеря в пустинята точно на ръба на това пленяващо място. След вечеря продължаваме към Ашхабад и в късните часове пристигаме в хотела. Нощувка.

14
Ашхабад

Днес модерният  Ашхабад / белия град/, поразява с множество палати и уникални позлатени статуи, петзвездни хотели, огромни фонтани, министерски сгради, целите от бял мрамор. Програмата предвижда още посещение на частна конеферма (Ахал - текински коне), които са символът на тази страна. Смята се, че са с висока интелигентност и благороден нрав. Обяд в ресторант. Следва посещение на Месеч джамия и на мавзолея на Туркмен Баши, първият президент на Туркменистан. Вечерта полет за Мари. Нощувка.15
МариМаргушГонур ДепеМари

След закуска отпътуване за древния град - Гонур Депе (старо име Маргуш). Това е поселище на древна цивилизациядатираща от 2500 г. пр.Хр. Изследванията показват недвусмислено, че тук е била петата древна цивилизация. Обяд - пикник. Следва преход до древният град Мерв, считан за мечта на археолозите. В дълбока древност той е бил място за почивка по пътя на коприната към далечния Изток и обратно. От него пътят се е разклонявал в четирите посоки на света. Смята се, че този град е бил биещото сърце на тази древна магистрала.Тук се намира и мавзолея на Султан Санджар, построен  X век. Вечеря в местен ресторант и нощувка. 

16
МариАшхабад

След закуска излитаме за Ашхабад. Разглеждаме още една порция от забележителности в този великолепен град / ако нещо е пропуснато от програмата за първия ден тук/. Посещение на крепоста Ниса - бившата резиденция на Парфиянските царе. Разглеждаме и Толкучка базар – местното средище на търговия. Свободно време. Вечеря в ресторанта на телевизионната кула над града с прекрасна нощна гледка. Нощувка17
АшхабадИстанбулСофия

Рано сутринта трансфер до летището и в 03:10ч. излитане за Истанбул. Кацане в Истанбул – 05:25 часа. От Истанбул в 07:50ч. се излита за София. Пристигане в София в 09:05ч.

НАСТАНЯВАНЕ
Хотели 3*+/4*
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Единична стая
+€650
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
0 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетни билети по програмата с включени летищни такси и вътрешни полети
15 нощувки със закуски, обяди и вечери
Всички входни такси на посещаваните по програма туристически обекти
Всички междуградски трансфери с автобус и влак
Местен гид
Водач - преводач от България
Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Лични разходи
Бакшиши
Такси за снимане на някои обекти
Визи за Узбекистан (50 щатски долара) - издава се на летището
Виза за Туркменистан (50 щатски долара) - издава се на границата
Виза за Киргистан ( 40 щатски долара) - издава се на летището.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.75 BGN. При промяна на курса с над 5 стотинки в двете посоки, цената подлежи на промяна.
Задължително носете 4 паспортни снимки за издаването на визите на място.
Предварителни изисквания за визите: Узбекистан – цветно сканирано копие на международен паспорт, точен домашен адрес и телефон за възка, служебна бележка от месторабота ( за жени до 55г. и за мъже до 60г.). Туркменистан – цветно сканирано копие на международен паспорт, цветно сканирана снимка паспортен формат, попълнен формуляр за виза.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Киргизстан, Туркменистан, Узбекистан: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Киргизстан, Туркменистан, Узбекистан: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Още екскурзии за Узбекистан »