Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Македония
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ 2018
ЕКЗОТИКА
МАРТЕНСКИ ПРАЗНИЦИ
ВЕЛИКДЕН
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Първа пролет в Грузия - със самолет, на български език!

Гарантирани цени и места!

София – Кутаиси – Тбилиси – Кахетия – Тбилиси – Мцхета – Манастирът "Джвари" – Кутаиси – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияКутаисиТбилиси

Отпътуване от Терминал 1 на летище София в 13.55 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище Кутаиси в 18.20 ч. Трансфер до Тбилиси. Настаняване в хотел „Tbilisi Inn“ **** (или подобен) около 23.00 ч. Нощувка.

2
Тбилиси

Закуска. Туристическа програма в Тбилиси (около 4 часа) и запознанство с архитектурното наследство на града: най-високата църква в Грузия – катедралата „Самеба“ (Света Троица); Мостът на мира – най-новият мост в столицата, открит през 2010 г. Друг важен паметник в Тбилиси е църквата „Метехи“ (от 13 в.), построена на хълм над река Мкхвари. Изкачване с лифт до крепостта „Нарикала“, откъдето се откриват впечатляващи гледки към столичния град. В продължение на 15 века крепостта е изпълнявала защитни функции. Посещение на Музея на Грузия, в който са изложени археологически съкровища и останки от 8 в. пр. н.е. до 14 в. от н.е. Свободно време. По желание и предварителна заявка – вечеря в един от най-добрите ресторанти в Тбилиси с типични местни ястия, вино и фолклорна програма. Нощувка.

3
ТбилисиКахетияТбилиси

Закуска. Свободен ден в Тбилиси или по желание екскурзия до Кахетия (около 6-7 часа) – виненият регион на Грузия. Спирка в Бодбе – свещено място, след посещението на което се изпълняват най-съкровените желания. Тук се намира женски манастир с базилика, посветена на св. Нино – гръцка просветителка от 4 в., чиито проповеди обръщат Грузия към християнството. Първоначално построен през 9 в., комплексът е значително променен през 17 в. Днес това е едно от най-свещените места в Грузия, свързано със св. Нино, чиито мощи се пазят тук. Отпътуване за Сигнахи – „градът на любовта“, построен в класическия стил на Южна Италия и известен с крепостните си стени, които с дължината си от 4,5 км са сред най-забележителните в Грузия. По желание посещение на местна винарна с дегустация на различни видове вина, грузинска водка или „чача“ и обяд с традиционни ястия от района на Кахетия. Връщане в Тбилиси. Нощувка.

4
ТбилисиМцхетаМанастирът "Джвари"Кутаиси

Закуска. Отпътуване за Мцхета – мястото, където се намират най-много културни и свещени паметници в Грузия. Поради тази причина древният град е наричан също „втори Йерусалим“. Мцхета е древната столица на Грузия, която днес е под защитата на ЮНЕСКО. Туристическа програма в Мцхета (около 2 часа): катедралата „Свитицховели“ – построена на мястото, където се намирал Христовият хитон и манастирът „Самтавро” от 11 в. Изкачване до манастира Джвари – разположен на вертикална скала над старата столица Мцхета. Манастирът датира от 5 в. и се счита за едно от най-свещените места в Кавказ. Днес той е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. По желание посещение на  местна винарна и запознанство с процеса на производство на вино (около 1 ч. 30 мин) - дегустация на вино и чача (винена водка) с лек обяд от традиционни ястия (обядът включва обяснение и демонстрация по приготвянето на традиционните грузински "кинкали" - вид пелмени; всеки желаещ може да направи своите "кинкали" самостоятелно)). Отпътуване за Кутаиси. Столица на Абхазкото кралство в миналото, днес градът е изпълнен с история и вдъхновение. Посещение на катедралата Баграти, известна и като катедралата Кутаиси. Построена през 11 в., днес тя се счита за една от най-красивите средновековни църкви в Грузия. Посещение на пещерата "Прометей"– една от най-богатите пещери в Европа, която се отличава с разнообразие от подземни реки и красиви пейзажи. Настаняване в хотел „Bagrati 1003“ **** (или подобен) в Кутаиси. Нощувка.

5
КутаисиСофия

Закуска. 10.00 ч. - трансфер до летището. Отпътуване за България в 12.35 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Кацане на летище София (Терминал 1) в 13.10 ч.

НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Единична стая
+275 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см на турист (в двете посоки)
48 лв.
Чекиран багаж до 23 кг на турист (в двете посоки)
72 лв.
Чекиран багаж до 32 кг на турист (в двете посоки)
112 лв.
Вечеря в един от най-добрите ресторанти в Тбилиси с типични местни ястия, вино и фолклорна програма на турист при минимум 10 туристи
65 лв.
Екскурзия до Кахетия на турист при минимум 15 туристи
49 лв.
Посещение на местна винарна с дегустация на различни видове вина, грузинска водка или "чача" и обяд с традиционни ястия от района на Кахетия на турист при минимум 10 туристи. Тази услуга може да се заяви ако сте заплатили за допълнителната екскурзия до Кахетия!
55 лв.
Посещение с дегустация и обяд в местна винарна в Мцхета на турист при минимум 20 туристи
55 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Кутаиси - София с включен малък ръчен салонен багаж (с размери 42/32/25 см) на авиокомпания "Wizz Air"
Летищни такси
Транспорт по описания маршрут
3 нощувки със закуски в хотел "Tbilisi Inn" **** (или подобен) в Тбилиси
1 нощувка със закуска в хотел "Bagrati 1003" **** (или подобен) в Кутаиси
Описаната туристическа програма (с изключение на програмата по желание)
Билет за лифта в Тбилиси
Входни такси за Музея на Грузия в Тбилиси и пещерата "Прометей"
Местен екскурзовод на английски език
Водач-преводач от България
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 ЕUR
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см
Чекиран багаж до 23 кг
Чекиран багаж до 32 кг
Вечеря в един от най-добрите ресторанти в Тбилиси с типични местни ястия, вино и фолклорна програма
Екскурзия до Кахетия
Посещение на местна винарна с дегустация на различни видове вина, грузинска водка или "чача" и обяд с традиционни ястия от района на Кахетия
Посещение с дегустация и обяд в местна винарна в Мцхета
Бакшиши за шофьор / екскурзовод (1 - 2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.8 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Места за допълнителните екскурзии могат да се гарантират при резервация и заплащане в офиса.
Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание.
Валута: Местната парична единица е лари (GEL). 1 лари =100 тетри. 1 USD = 2.30 GEL
Часово време: София – 12 ч., Тбилиси – 13 ч.
Ориентировъчни цени: кафе – около 2 USD, безалкохолна напитка – около 1,50 USD, сандвич – 2 USD – 5 USD, ястия в ресторант – от около 7 USD до около 30 USD.
Екскурзията се провежда при минимум 20 записани туристи.
ХОТЕЛИ ПО МАРШРУТА:
Тбилиси: Хотел „Tbilisi Inn“ 4* - http://tbilisiinn.com/ - разположен в историческия център на града, заобиколен от исторически и архитектурни паментици
Кутаиси: Хотел „Bagrati 1003“ 4* - http://bagrati1003.ge/en/#/main - разположен в сърцето на стария град, на левия бряг на р. Риони
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Грузия »