Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Италия
Испания
Гърция
Чехия
Македония
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ПОЧИВКИ В ИТАЛИЯ
ПОЧИВКИ В ИСПАНИЯ
ПОЧИВКИ В ГЪРЦИЯ
ЕКЗОТИКА
ШОТЛАНДИЯ
ИРЛАНДИЯ

Тайнствената красота на Мексико

Мексико сити - Гуадалупе – Теотиуакан - Мерида - Каба - Ушмал - Чичен Итца - Канкун

София – Мадрид – Мексико Сити – Град Мексико – Гуадалупе – Теотиуакан – Мексико Сити – Мерида – Каба – Ушмал – Мерида – Чичен Итца – Канкун – Град Мексико – Мадрид – София

Екскурзия със самолет
9 дни

Преоткрийте величието и древната култура на маите и ацтеките в тази незабравима екскуризия.

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияМадридМексико Сити

Отпътуване в 06.55 ч. от летище София за Мадрид с полет на авиокомпания "Иберия". Пристигане в Мадрид в 09.45 ч. Отпътуване за Мексико в 12.45 ч. Пристигане в Мексико сити в 17.59 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел "Best Western Majestic" **** или подобен. Свободно време. Нощувка.

2
Мексико Сити

Закуска. 9.30 ч. – посещение на световноизвестния Музей на антропологията в парка Чапултепек (затворен в понеделник). Панорамна обиколка на град Мексико: главния площад "Сокало", един от най-големите в света; Катедралата; Двореца на правителството, с невероятните фрески на видния художник Диего Ривера. Свободно време. Нощувка.

3
Град МексикоГуадалупеТеотиуакан

Закуска. 9.30 ч. – разглеждане на "Площада на трите култури", на който съжителстват сгради от три различни периода от историческото развитие на Мексико – пирамиди и храмове от времето на ацтеките, испанска църква и модерни блокове. На това място е съществувал предколумбийският град Тлателолко, който бил най-големият конкурент на Теночтитлан до 1473 г., когато ацтеките завладяват града и убиват неговия владетел. Отпътуване за Гуадалупе и посещение на най-свещеното за мексиканците място – базиликата на Дева Мария. Посещение на пирамидите на слънцето и луната в Теотиуакан – един от най-големите антични градове в Мексико, столица на огромна и силна империя, която достига своя разцвет по време на създаването на Константинопол. Връщане в Мексико сити. Нощувка.

4
Мексико СитиМерида

Закуска. Трансфер до летището. Полет до Мерида. Пристигане и трансфер до хотела. Настаняване в хотел "El Castellano" **** или подобен. Свободно време в столицата на провинция Юкатан. Заради многото бели колониални сгради градът е известен с прозвището "белият град". Нощувка.

5
МеридаКабаУшмалМерида

Закуска. Отпътуване за Каба и разглеждане на Арката на маите и Храма на Чак – бога на дъжда. Отпътуване за Ушмал – един от най-големите градове и религиозни центрове на маите. Градът е известен с Двореца на губернатора; Къщата на костенурките; Пирамидата на магьосника; Двора на монахините. Връщане в Мерида. Нощувка.

6
МеридаЧичен ИтцаКанкун

Закуска. Отпътуване за Чичен Итца – столицата на културата на маите, невероятно богатство на световната археология. Този най-важен и величествен паметник от културата на маите е съхранил в себе си невероятни археологически останки като Пирамидата, известна още като "Храма на Кукулкан" – пирамида със 365 стъпала, за която се счита, че е била астрономически часовник, който отбелязва пролетното и есенното равноденствие. Други археологически останки, които могат да се видят тук, са още Дворът за игра с топки, Храмът на черепите, Храмът на ягуара, Обсерваторията, Площадът с хиляда колони и Свещеният кладенец. Отпътуване за Канкун – Ривиерата на маите. Настаняване в хотел "Krystal Cancun" **** или подобен в Канкун. Вечеря. Нощувка.

7
Канкун

Свободен ден в Канкун на база "всичко включено в цената". Нощувка.

8

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване в 7.00 ч. за Мексико сити. Пристигане в 09.30 ч. в Мексико сити. Отпътуване в 12.40 ч. за Мадрид с полет на авиокомпания "Иберия".

9
МадридСофия

Пристигане в 06.20 ч. в Мадрид. Отпътуване в 10.45 ч. за България. Пристигане в 15.10 ч. на летище София.

НАСТАНЯВАНЕ
хотел ****
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Двойна стая с допълнително легло
-€16
Единична стая
+€249
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
0 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Мадрид - Мексико сити и Канкун - Мекскико сити - Мадрид - София в икономична класа, с включени летищни такси на авиокомпания "Iberia"
Самолетен билет Мексико Сити - Мерида в икономична класа с включени летищни такси
Транспорт с автобус / минибус / ван с климатик
3 нощувки със закуски в хотел "Best Wstern Majestic" **** или подобен в Мексико сити
2 нощувки със закуски в хотел "El Castellano" **** или подобен в Мерида
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Krystal Cancun" **** или подобен в Канкун
1 нощувка на база All Inclusive в хотел "Krystal Cancun" **** или подобен в Канкун
Описаната туристическа програма
Екскурзоводско обслужване на английски език
Всички посочени в програмата трансфери в Мексико
2 обяда на 5-тия и 6-тия ден от програмата
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Държавна такса при напускане на Мексико (заплаща се лично на летището при отпътуване): 20 $
Такса за пренасяне на багаж в хотелите
Бакшиши
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс 1 $ = 1.8 BGN. При промяна на валутния курс с над 5% агенцията си запазва правото да промени цената в съответната посока.
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 1046 € с включени летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет за вътрешен полет 207 USD с летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Туристите пътуват в група с индивидуални туристи от други националности. По време на автобусните трансфери между отделните обекти в автобуса/ минибуса пътува водач на групата, а на място по време на обиколките се ползва местен лицензиран екскурзовод.
Валутни курсове: 1 $ = 12.87 MXN
Часово време: София 12 ч. Мексико сити 4 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 2 записани туристи!
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, притежаващи валидни паспорти минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико, като туристи без визи за срок до 180 дни. При влизане на територията на Мексико, в качеството си на туристи, българските граждани попълват миграционен формуляр, който трябва да се представи при напускането на страната, заедно с паспорта и билета за обратно връщане.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Препоръчва се консумирането само на бутилирана вода. Да не се консумират храни, приготвени на улицата.
Още екскурзии за Мексико »