Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Италия
Испания
Гърция
Чехия
Македония
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ПОЧИВКИ В ИТАЛИЯ
ПОЧИВКИ В ИСПАНИЯ
ПОЧИВКИ В ГЪРЦИЯ
ЕКЗОТИКА
ШОТЛАНДИЯ
ИРЛАНДИЯ

Шри Ланка

Природа, Будизъм и Аюрведа в едно цяло!

София – Доха – Коломбо – Хабарана – Дамбула – Хабарана – СигирияПолонарува – Хабарана – Канди – Рамбода – Нувара Елия – Рамбода – Бентота – Коломбо – Доха – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияДоха

Отпътуване от летище София в 19:40 часа.

2
ДохаКоломбоХабаранаДамбулаХабарана

Кацане на летището в Доха в 01:15 ч. Отпътуване за Коломбо в 02:25 часа. Пристигаме на международното летище Бандаранайке в 9:20 ч. сутринта. Трансфер до хотела в Habarana през Pinnawala. След настаняването в хотела се отправяме към първата забележителност, а именно сиропиталището за слонове в Pinnawala. То е основано през 1975 г, като подслон за изоставени и ранени слончета. Днес броят на слоновете се е увеличил повече от 40 пъти, в това число и бебета слончета, донесени от различни места, както и родените бебета, в резултат от програмата за развъждане. Очаква ни неповторимо изживяване. След това посещаваме Dambulla Cave Temple, който датира от първи век преди Христа. Това е една от най –впечатляващите пещери, намиращи се в Шри Ланка. В района има повече от 80 документирани такива. Основните забележителности са разпръснати измежду 5 пещери - предимно статуи и рисунки. Всички те разказват за живота на Буда. Тук ще изброим 153 будистки статуи, 3 статуи на управлявали Шри Ланка крале и 4 статуи на богове и богини (вкл. на Вишну и Ганеш). Стенописите покриват площ от 2100 кв. м. На тях са изобразени изкушението на Буда от демона Мара и първата проповед на Буда. Следва трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка в Habarana.

3
ХабаранаСигирияПолонаруваХабарана

Закуска в хотела. След нея отпътуваме за СигирияТам посещаваме „Лъвската скала“, смятана за осмото чудо на света, както и градът, който я заобикаля. Древните исторически писания разказват за крал Касапа, който убил своя баща и се възкачил на престола, предопределен изначално за брат му Могалана. За да се спаси от преследващите го войски, Касапа издигнал своя дворец на билото на скалното плато Сигирия. След обед отпътуване и посещение на старинния град Полонарува втората столица на Шри Ланка, основана през 11 век след Христа. Днес е в сисъка на ЮНЕСКО. Тук ще видите останките на Кралския дворец Гал Вихарая с четирите великолепни каменни скулптури на Буда, в традиционните три пози „ Изправения“ , „Седящия“ и „Полегналия“. Ще посетите залата за аудиенция, лотосовата баня , статуята на крал Паракрамабаху и езерото построено от края. В Полонарува ще видите и храма на Шива, Ланкатикале, Ватадаге,Галпота и други останки от храма, в които се е пазил зъб от Буда. Вечеря и нощувка в хотела.

4
ХабаранаКанди

След закуска се отправяме към град Канди през Матале. В Матале посещаваме градините за подправки и билки. Тези дарове на природата се използват не само за готвене, но и за лечебни цели в Аюрведа. По време на специална лекция там, ще научим повече за лечебните им свойства и как да ги ползваме у дома. Ще има кратка лекция по Аюрведично приготвяне на храна. Лечебната им сила е била известна още на фараоните и китайските императорите. Следва посещение на шоу с традиционни танци. Тези танци са били измислени с цел забавление на краля. Представляват ферия от традиционни облекла и музика. Град Канди е вторият по население в Шри Ланка след столицата Коломбо – 100 000 души. Известен още като последната столица на кралете Sinhala, градът е разположен край спокойно изкуствено езеро, скътано в долината между тропическите хълмове. Тук сингалските царе се съпротивлявали в продължение на векове на португалците, а след това до 1815 г. и на британците. Най-ценното им съкровище било и все още е Зъбът на Буда, за който легендата гласи, че бил спасен от погребалната клада в Индия през 543 г. пр.н.е, а след това внесен тайно в Шри Ланка през 4ти век след н.е, в косите на една принцеса. Който притежавал зъба, имал и божественото право да владее тази земя. Вечеря в хотела. Нощувка в Канди.

5
РамбодаНувара ЕлияРамбода

След закуска отпътуване за Нувара Елия ще посетим кралската ботаническа градина в Парадения. Следват водопадите Ramboda. Ще разгледаме и прословутите работилници, магазинчета и базари в района. Програмата продължава с „The Mackwoods Labookellie“ – чаена фабрика, популярна с прясно сварения си чай, събран от невероятните хълмове край града, поднесен с един невероятен домашен шоколадов сладкиш, на който ще оставим достатъчно време да се насладите. Този център ще ни разкрие тайните на изкуството „пиене на чай“. Ще разгледаме цялата фабрика, за да разберем и най-големите тънкости в производството на тази колкото древна, толкова и мистична напитка. Продължаваме за Нувара Елия. Несъмнено всеки от нас е чувал за цейлонския чай, но не всеки знае откъде идва. Шри Ланка е неговата родина, а конкретното място се нарича Нувара Елия. Днес тук има огромни плантации Цейлонски чай. Отглежда се на прохладен климат и е сякаш „на една ръка разстояние“ от Слънцето. Отглеждането, брането и обработката му изхранват от векове местното население.Вечеря и нощувка в хотел в Ramboda.

6
Бентота

След закуска отпътуваме за Bentota през Kitulgala. Водопадът Сейнт Клеър е един от най-красивите в тази страна, наричан още „Малката Ниагара на Шри Ланка”.По път разглеждаме водопадът Девон който е висок 97 метра. Преминаване през местността Китулгала, където е сниман награденият с Оскар филм „Мост на реката Куай”. Китулгала е малък град в западна Шри Ланка в сърцето на джунглата. Това е едно от най-влажните места на острова. Това място е център на рафтинга. Пристигаме в Бентота и се настаняваме в хотела. Нощувка.

7
Бентота

Закуска в хотела. Почивни дни, свободно време за плаж и релакс. Запознаване с Аюрведа, като древно знание за това как да живеем в хармония с природните енергии. Осигурени са две възможности. Първата е аюрведичния център в хотела. Втората е на десет минути от хотела /автобусът е на разположение на групата /. Посещава се Laluna Ayurveda Resort. Там ще се съветваме индивидуално с някой от местните аюрведични лекари /осигурен е преводач от английски/. Той ще определи вашето пракрути /изначалната ви хармония, зависеща от датата на раждане и съотношението на основните енергии - земя, огън и пространство /и вашето викрути/ сегашното ви енергийно състояние, което много често се отклонява от природната ви хармония/. Пряк резултат от тази дисхармония са болестите. По желание ще ви бъдат предписани съответни аюрведични процедури, изпълнявани с масла, произвеждани от самия център с местни билки, както и подходяща за вашата доша /енергийна конституция/ аюрведично приготвена храна. Вашият водач е изпробвал тези неземни удоволствия и може да ви даде по-подробна информация за това, какво ви очаква.


Който не се интересува от Аюрведа, си прекарва времето на плажа или избира някоя от следните възможности, които предлага това райско кътче (срещу допълнително заплащане): като разходка в корабче с цел наблюдаване на китове; дайвинг за удоволствие или специално наблюдаване на корали в тяхното изящество по тези брегове; разнообразни водни спортове /Бентота се явява столица на водните спортове в Шри Ланка/; разходка с лодка по реката в джунглата с наблюдение на местната природа; разходки до близкото градче или Коломбо /1 час/ за шопинг и вечери в близките местни ресторантчета на цени по-ниски от българските. Полудневен сититур до Коломбо е включен в цената. Ще бъде изпълнен в уговорен на място в един от свободните следобеди.

8
Бентота

Закуска в хотела. Свободно време за плаж и релакс. 

9
Бентота

Закуска в хотела. Свободно време за плаж и релакс. 

10
Бентота

Закуска в хотела. Свободно време за плаж и релакс. 

11
Бентота

Закуска в хотела. Свободно време за плаж и релакс. 

12
БентотаКоломбоДохаСофия

След закуска трансфер до летището в Коломбо. Полет в 10.50 за София през Доха. Пристигане в София в 18.35 същия ден.

НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Единична стая
+€390
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Виза за Шри Ланка - 35 щатски долара - агенцията съдейства при взимане на разрешение за виза по електронен път
$35
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Доха - Коломбо - Доха - София на авиокомпания "QATAR AIRWAYS" с включени летищни такси и чекиран багаж до 30 кг.
2 нощувки със закуска, обяд и вечеря в хотел "Fresco Water Villa" ***+ (или подобен) в Хабарана
1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в хотел "Oakray Regency Hotel" **** (или подобен) в Канди
1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в хотел "Teabush Hotel" ***+ в Нувара Елия
6 нощувки със закуски в хотел "The Palms Hotel" **** (или подобен) в Бентота
Всички описани по програмата трансфери
Пътуване с луксозен климатизиран автобус
Всички входни такси по програмата
Полудневен сити тур до Коломбо/ организира се един следобед на място/
Грижа за вашия багаж през цялото време на тура
Местен гид с опит, запознат с тънкостите на Аюрведа
Опитен водач от агенцията
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 20 000 евро.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Виза за Шри Ланка - 35 щатски долара - агенцията съдейства при взимане на разрешение за виза по електронен път
Бакшиши за гидове и шофьори
Разходи от личен характер
Допълнителните обиколки и възможности през свободното време - масажи, наблюдение на китове и т.н.
Яздене на слон - 30 щатски долара.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.72 BGN. При промяна на курса с над 0,05 BGN в двете посоки, цената подлежи на промяна.
Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание.
Необходим депозит при записване - 1000 лв. на човек.
Часово време: София - 12 ч.; Коломбо - 15.30 ч.
Местна валута в Шри Ланка - Шриланкийска рупия (LKR) Валутен курс: 1 € = 161 LKR; 1 $ = 144,35 LKR
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Български граждани, планиращи пътуване до Шри Ланка до 30 дни, се нуждаят от предварително разрешение за влизане в страната. Кандидатства се по електронен път, при което агенцията оказва съдействие. Необходими данни: име на латиница по паспорт; номер, дата на издаване и валидност на паспорта; дата и място на раждане, националност; телефон, точен и пълен адрес. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти се представя на имиграционните власти след пристигане в страната, за да бъде положена виза. Паспортите трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Шри Ланка.
Още екскурзии за Шри Ланка »