Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Преживявания, които да не изпускате в Дубай

Преживявания, които да не изпускате в Дубай

 

 


 

Дубай е невероятен град, който впечатлява посетителите си с уникалните си архитектурни, културни постижения и рекордите Гинес, за които може да прочетете повече тук. 

 

Но Дубай е много повече от това! Той е и град за развлечения и незабравими преживявания. По тази причина Дубай е предпочитана дестинация за почивки и екскурзии. 

 

 

В тази статия ще ви запознаем с 5 специални и атрактивни допълнителни услуги, от които може да се възползвате чрез нашите туристически програми.

 

Сафари в пустинята

 

Сафари обиколката в Дубай ще ви донесе запомнящи се емоции и вълнения благодарение на легендарната арабска пустиня. Ще отпътувате от вашия хотел с Toyota Landcruiser 4х4 (или подобен), отправяйки се към вътрешността на пустинята, за да достигнете след около 40 минути до пясъчните дюни. След кратка пауза и възможност за снимки ще започне вашето сафари приключение. В продължение на около 20 минути, ще се движите в група с останалите джипове през пустинята както в миналото - керваните с камили. Пътувайки през пясъчните дюни, ще се насладите на невероятния пейзаж на червената пустиня в минутите преди слънцето да изчезне зад пясъците. В края на сафарито, разбира се, любителите на снимките ще могат да уловят красотата на пустинния залез. След това, ще се отправите към лагера, където имате възможност да се запознаете с традициите на бедуините. По време на престоя ви там ще можете да пояздите камила, да опитате арабското наргиле (шиша) или да ви нарисуват с кана. Вечерта ще завърши с вкусна барбекю вечеря под приказното пустинното небе и под звуците на арабска музика с традиционни танци и огнено шоу. След края на програмата се връщате обратно в джипа, с който сте пристигнали в лагера и пътуването до вашия хотел отнема около 1 час.

 

 

Вечерен круиз Дубай Марина

 

Качете се на една от най-големите яхти в света и изживейте една вълшебна вечер в Дубай, плавейки по каналите на Дубай Марина в кварта JBR. Круизът започва от известния Pier 7 разположен точно до Marina Mall и продължава по изкуствените канали на един от най-новите и модерни квартали в Дубай – до скоро най-високия жилищен квартал в света Jumeirah Beach Residence (JBR). След около половин час ще преминете и покрай Blue waters, островът на който се намира една от новите атракции на Дубай - най-голямото виенско колело в света Ain Dubai. Втората част на вечерния круиз включва и плаване до короната на Палмата (Palm Jumeirah), където ще направите кратка пауза за снимки в близост до емблематичния хотел ''Атлантис''. През цялото време на ваше разположение ще бъде персонала на круиза, които са приготвили за вас богат бюфет с разнообразни ястия от европейската и азиатска кухня. 

 

 

Полет с балон, сафари и закуска в резервата на Шейха

 

Осмелете се да станете преди изгрева, за да се насладите на едно от най-уникалните приключения в Дубай – полет с балон над пустинята. Понесете се над пясъците на арабската пустиня и оставете Дубай зад себе си. Насладете се на безкрайните пустинни пейзажи, а ако имате късмет ще може да видите типичните обитатели на тези места – газели, орикси и камили. Приключението завършва със сафари и специална закуска в пустинята.

 

 

Увеселителния парк "Светът на Ферари"

 

По време на престоя си в Дубай може да отскочите до Абу Даби, където се намира единственият по рода си тематичен парк на "Ферари“ в света. Тук ще откриете забавления за всички възрасти и вълнуващи разкази за легендарната история на автомобилната марка чрез повече от 20 образователни и зашеметяващи турове и атракции. Ще можете да опитате и автентична италианска кухня, както и да си закупите подарък за спомен от някой от магазините. 

 

  • Под огромния червен покрив във формата на логото на Ферари се намират следните атракции:
  • "Формула Росса" – най-бързото в света влакче в увеселителен парк, което достига скорост от 240 км/ч;
  • „Летящите Аса“ – влакчето с най-екстремните лупинги в света;
  • Галерия "Ферари" – най-големият шоурум на "Ферари" в света извън Маранело, с интерактивен дисплей, показващ моделите на Ферари от 1947 г. до днес;
  • "Скоростта на Магията" – фантастично 4D изживяване през дълбоки зелени джунгли, ледени пещери и дерета, чак до кратера на огнедишащ вулкан.

 

Панорамна обиколка с хеликоптер

 

Наслади се на Дубай от птичи поглед. Обиколката с хеликоптер в Дубай е страхотно изживяване, което ви позволява да видите красотата на града в една напълно различна перспектива. 

 

 

Няма по-добър начин от този, за да видите най-добре изкуствения остров Palm Jumeirah, проектиран като палмово дърво. Затова, ако сте любители на красивите гледки, нестандартните градски занимания, впуснете се в хеликоптерна авантюра над Дубай, но не забравяйте да носите със себе си личните си документи. 

 


Това е малка извадка от страхотните занимания, които предлага Дубай като туристическа дестинация. Като те са подходящи за всякакви възрасти, а богатото им разнообразие единствено може да ви гарантира, че в замяна ще получите куп незабравими спомени!

 

Резервирайте сега вашата екскурзия или почивка в Дубай! Разгледайте всички програми ТУК!