Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Дубай - най-слънчевата дестинация през зимата

Дубай, най-слънчевата дестинация през зимата

 

 

 

 

Дубай – домът на плажната идилия

 

 

Представете си блестящ град от бъдещето, който се издига от горещите пясъци на арабската пустиня на брега на Персийския залив. 

 

Дубай –това е град, обсипан в светлина и разкош. Територия, на която с лекота се обединяват старо и ново, блясък и традиции. Независимо дали ще се разхождате из суковете в старата част, а ароматът на подправки ще се носи във въздуха или ще се намирате между луксозни небостъргачи - Дубай остава без аналог през последното десетилетие. Той несъмнено е домът на плажната идилия.   

 

Климатът в Емирство Дубай е пустинен, но урбанизацията и вегетационния процес, отговарящ за растежа и развитието на растенията оставя чувството, че климатът вече не е такъв. 

 

 

 

 

Един от любопитните факти за града на блясъка, е че в него ОАЕ предизвикат дъжд, използвайки така наречения метод на „засяване на облаци“. Втората по големина информационна агенция в света „Ройтерс“ описва, че това се случва чрез изстрелването на хигроскопични или привличащи водата солни ракети с пускането на солни наночастици в облаците. По този начин се стимулира и ускорява процеса на кондензация, образувайки големи капки, които падат под формата на дъжд. ОАЕ, които се намират в един от най-горещите и сухи региони на Земята, са водещи в усилията за създаване на облаци и увеличаване на валежите, които продължават да са средно под 100 милиметра годишно. На 9 000 фута над морското равнище самолетът пуска солни ракети в най-обещаващите бели облаци, предизвиквайки валежи. Този процес е полезен, както за охлаждане по време на силни горещини, така и за още по-приятен престой на туристите. 

 

 

Най-предпочитаният период за посещения и температури 

 

 

Най-осезнаемo Дубай разкрива своя чар от края на септември до месец юни. Препоръчваме ви да се насладите на слънчеви лъчи в периодите от ноември до средата на декември, както и от началото на март до средата на май. 

 

С настъпването на зимния сезон в Дубай, температурите започват да се понижават и  достигат от 25°C, когато е най-приятно за посещение.  

 

През януари и края на февруари живакът на термометъра ще покаже разлика с няколко градуса по-ниска от предходните месеци, а краят на февруари запазва своите  25°C -  30°C. В периода март - май дните започват да стават по-топли и да продължават по-дълго, докато нощните температури падат, но имайте предвид, че пустинните нощи не са топли и може да вземете в ръка лека връхна дреха или шал. 

 

През летните месеци с температурите над 45°C настъпват осезателно силни горещини, а най-ниските температури рядко преминават 15°C.  

 

 

Плажове и транспорт 

 

 

Дубай е дом на иновации и технологии от бъдещето. Едно от доказателствата за това е Palm Jumeirah – дестинация, която няма как да пропуснете. Това е първият по рода си завършен изкуствен остров във формата на палмово дърво. 

 

Ще са ви нужни десетина минути ходене пеша, за да се озовете в рая на плажовете, като прекосите плажната ивица и моста, който ги свързва. По-голямата част от пясъчната ивица е разположена на изкуствения остров, като хотелите са частна собственост и достъпът до тях е платен.  

 

 

 

 

Jumeirah Beach Residence 

 

 

Един от най-полулярните плажове в Дубай е JBR Beach, простиращ се по цялата дължина пред квартала Jumeirah Beach Residence със свободна зона. 

 

Там ще видите и атрактивният за европейците жилищен район Dubai Marina. Там можете да се докоснете до гурме ресторанти, небостъргачи с футуристични силуети, яхтени пристанища, нощен живот, светлина и блясък, молове и широк изглед към изкуствения остров Palm Jumeirah. Предимството, което притежава Dubai Marina e дължината на пясъчната ивица. Toва предотвратява струпването на много туристи на едно място. Съществува и свободна зона, но може да се възползвате от комплект с два шезлонга и чадър на приблизителна стойност от 210 дирхама или 57 долара. Най-удобният транспорт, който може да използвате, за да стигнете до него е метро, или такси (при комбиниране на четирима пътници) би ви струвало приблизително около 35 – 40 дирхама, или между 10 – 12 долара.

 

 

 

 

Още една възможност за плаж е плажът на Habtoor Grand Resort. Той се намира на JBR Beach и всички туристи на Бохемия, настанени в хотел Metropolitan Дубай 4* имат безплатен достъп до него. Хотелът предлага на своите гости при предварителна резервация двупосочен безплатен трансфер до плажа Dubai Mall и Mall of The Emirates. 

 

Разположен на 20 метра от брега на плажа JBR се ситуира и най-големият аквапарк в света, част от рекордите на Гинес. Той разполага с няколко частни плажа, морски дейности, детски площадки. Намира се в близост до хотела Atlantis The Palm. Mожете да си вземете пакет на приблизителна стойност от 115 долара. С разнообразните си атракциони, водни пързалки и възможност за споделени мигове, както за деца, така и за възрастни може да се насладите на това водно приключение. 

 

 

 

 

Изкуствения остров „Bluewaters” 

 

 

В непосредствена близост до JBR Beach се намира изкуственият остров „Bluewaters”, с най-голямото колело в света Ain Dubai, до който може да стигнете минавайки пешеходен мост. Проектиран за капацитет от 1750 пътници на над 250 метра над земята, е окичен с титлата най-високото колело на планетата. Ако желаете да си доставите това удоволствие, то би траело около половин час. 

За изграждането му са използвани 11 хил. тона стомана – двойно повече материал от този, използван за инсталирането на Айфеловата кула в Париж. 

 

 

 

 

La Mer

 

 

По продължението на ивицата достигаме и до La Mer, друг плажен квартал в Jumeirah. Районът се простира до морето и някои от най-красивите плажове в града, предлагащи идеално място за почивка, са част от него. Осеян с красиви палмови дървета, които предлагат сянката си за малко отдих, плажът La Mer се слави със своите стенописи, арт инсталации и търговски дейности от различно естество. La Mer е подходящ за много разнообразна аудитория като добавим и жълтеникавото му очарование на плажа. Това е най-напредничавата крайбрежна зона на града. Представлява живописна смесица от дървени пътеки, артистични инсталации, разнообразна архитектура и разкош. 

 

Това е той. Дубай – върхът на арабската цивилизация! 

 

 

Резервирайте сега вашата екскурзия или почивка в Дубай! Разгледайте всички програми ТУК!