Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Лима

Лима, Перу

Лима е столица на Перу, а също и най-голям град в страната. Разположен е в западната част на централно Перу, на тихоокеанското крайбрежие. Основан е през 1535г. от испанския завоевател Францисо Писаро. Населението на град е около 7.6 милиона жители, а агломерацията наброява над 8.4 милиона души (около 1/3 от цялото население на страната). 

 

В града могат да бъдат посетени голям брой архитектурни и исторически паметници на културата. Историческият център на Лима е една от тях. Не случайно центърът е включен в списъка със световното културно наследство ЮНЕСКО – тук се намират Катедралата, Кметството и Архиепископският дворец. 

 

Манастирът на Франциските също е сред интересните обекти в столицата. В града се помещава и най-старият университет на южноамериканският континент, а именно Националният университет Сан Маркус, открит през 1551г. Лима предлага и множество различни музеи, като един от най-известните и посещавани е този на златото. 

 

Докато сте на посещение в Лима не пропускайте да опитате и от множеството кулинарни деликатеси, които се предлагат. Перуанската кухня става все по-популярна, а в Лима могат да бъдат открити разнообразие от ресторанти по джоба на всеки.

Екскурзии и почивки до Перу »