Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

о-в Закинтос

Гърция

Остров Закинтос е третият по големина остров от групата на Йонийските острови. Крайбрежната ивица е с дължина около 123 км. Столица и главен град на острова е Закинтос.

Сред основните забележителности на острова са площадът "Св. Марк" с католическата катедрала, статуята и храмът на "Свети Дионисий", считан за покровител на острова; музеят на гръцките поети Соломос и Калвос, Византийският музей и Градската библиотека. 

Един от най-известните плажове е Лаганас. Всяка година хиляди костенурки от вида карета карета пристигат, за да снесат яйцата си на този плаж. Тези костенурки са застрашен от изчезване вид. 

На западния бряг на острова се намират известните Сини пещери. Известни са под името Сините пещери на Волимес, на името на градчето, където са разположени. До тях може да се стигне единствено по море, като това е една от предлаганите атракциите за туристите.

Заливът Навагио е най-голямата атракция на остров Закинтос и е популярен не само заради уникалната си красота, но и заради намиращите са там останки на кораб, претърпял корабокрушение.

Екскурзии и почивки до Гърция »