Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Испания и Мароко - с обслужване на руски език

София – Барселона – Сарагоса – Мадрид – Толедо – Мадрид – Севиля – Кадис – Алхесирас – Танжер – Мекнес – Фес – Рабат – Танжер – Алхесирас – Коста дел Сол – Гранада – Аликанте – Коста Дорада – Барселона – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияБарселона

Отпътуване от летище София, Варна или Бургас в зависимост от датата на заминаване. Пристигане в Барселона. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2
БарселонаСарагосаМадрид

Закуска. Отпътуване за Сарагоса, където се посещава базиликата "Нуестра Сеньора дел Пилар". Отпътуване за Мадрид. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

3
МадридТоледоМадрид

Закуска. Туристическа програма в Мадрид с разглеждане на най-важните и представителни булеварди, сгради и площади на Мадрид. Свободно време или по желание екскурзия до Толедо – старата столица на Испания: Катедралата, главната забележителност на Толедо, построена в периода между 1227 г. и 1493 г. на мястото на голямата джамия от времето на маврите и музеят на Катедралата; красивата часовникова кула в стил мудехар на църквата "Санто Томе", където се намира шедьовърът на Ел Греко "Погребението на граф Оргас" (заявява се и се заплаща на място). Вечеря. Нощувка.

4
МадридСевиля

Закуска. Отпътуване за Севиля – столица на Андалусия, разположена в плодородна равнина на левия бряг на река Гуадалкивир. Туристическа програма в Севиля: площад "Испания" – представлява смесица от мудехарски, готически и ренесансов стил, построен по проект на архитекта Анибал Гонзал по случай Испано–американското изложение през 1929 г.; площад "Америка", разположен до парка "Мария Луиза" и обграден от 3 сгради в различни архитектурни стилове, построени за международното Испано–американско изложение през 1929 г.; живописният квартал "Санта Круз", който в арабско време е бил еврейски квартал, а днес е район с много, покрити с цветя, площади и улици; Катедралата – една от най-големите и богати готически катедрели в христянския свят, несравнима по своя впечатляващ пространствен ефект и изобилие от съкровища на изкуството, построена между 1402 г. и 1506 г. на мястото на главната градска джамия (посещението на Катедралата е по желание и срещу допълнително заплащане). Настаняване. Вечеря. Нощувка.

5
СевиляКадисАлхесирас

Закуска. Отпътуване за Кадис. Туристическа програма в историческия център на града. Отпътуване към Атлантическото крайбрежие на Испания. Настаняване в Алхесирас - голям средиземноморски пристанищен град и главен фериботен терминал на Испания към Северна Африка или Тарифа. Вечеря. Нощувка.

6
АлхесирасТанжерМекнес

Закуска. Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проток. Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер и отпътуване за древния град Мекнес – най-малкият от четирите имперски града на Мароко, често наричан "мароканският Версай". Панорамна обиколка на имперския град, ограден от крепостна стена: главната градска порта "Баб ел Мансур", която носи името на архитекта Ел Мансур – християнски ренегат, приел исляма; джамията-мавзолей на султан Мулай Исмаил, построена през 1703 г. и Кралският дворец. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

7
МекнесФесРабат

Закуска. Отпътуване за Фес – духовен и културен център на Мароко, основан през 790 г. пр.н.е. Туристическа програма с посещение на стария град – "Казба" и неговите улички от 9 в., включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство; Кралския дворец и еврейския квартал. Отпътуване за Рабат – политическа и административна столица на Кралство Мароко и официална резиденция на Краля. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

8
РабатТанжерАлхесирас

Закуска. Туристическа програма в Рабат: Кралският дворец, Мавзолеят на Мохамед V и Кулата "Хасан". Отпътуване за Танжер – град на контрастите, разпложен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Отпътуване обратно за Испания с ферибот. Пристигане в Испания. Настаняване в Алхесирас или Тарифа. Вечеря. Нощувка.

9
АлхесирасКоста дел Сол

Закуска. Отпътуване за Коста дел Сол с кратка спирка по пътя в Марбея. Настаняване на Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.

10
Коста дел Сол

Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание: екскурзия до Малага – столица и главен курорт на Коста дел Сол, известен не само със своите плажове, но и с богатата си история, както и като родното място на известния художник Пабло Пикасо (заявява се и се заплаща на място). Вечеря. Нощувка.

11
Коста дел СолГранадаАликанте

Закуска. Отпътуване за Гранада. Туристическа програма в историческия център на Гранада. Отпътуване за Аликанте. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

12
АликантеКоста Дорада

Закуска. Отпътуване за Коста Дорада. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

13
Коста Дорада

Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителни услуги (заявяват се и се заплащат на място). Вечеря. Нощувка.

14
Коста Дорада

Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителни услуги (заявяват се и се заплащат на място). Вечеря. Нощувка.

15
Коста ДорадаБарселонаСофия

Закуска. Трансфер до летището на Барселона. Отпътуване за България. Пристигане на летище София, Варна или Бургас.

НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
-290 лв.
Единична стая
+1099 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Индивидуален трансфер летище – хотел в Барселона (заплаща се задължително когато полетите не съвпадат с часовете на груповите трансфери) на турист на посока при минимум 2 туристи
45 лв.
Индивидуален трансфер хотел на Коста Дорада - летище (заплаща се задължително когато полетите не съвпадат с часовете на груповите трансфери) на турист на посока при минимум 2 туристи
185 лв.
Пълноцветен пътеводител за Мадрид на български език на National Georgraphic (270 стр.)
19.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Барселона на български език на National Georgraphic (270 стр.)
19.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Испания на български език на National Georgraphic (399 стр.)
24.90 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет и летищни такси София - Мюнхен - Барселона - Мюнхен - София на авиокомпания "Lufthansa" при цена на самолетен билет 248 EUR към месец ноември 2014 г.
Групов трансфер летище - хотел - летище
Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Мароко
Ферибот Алхесирас - Танжер - Алхесирас
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Барселона
2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Мадрид
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Севиля
2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Алхесирас или Тариф
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Мекнес
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Рабат
2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** на Коста дел Сол
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Аликанте
3 нощувки със закуски и вечери в хотел *** на Коста Дорада
Туристическа програма в Мадрид, Севиля, Мекнес, Фес и Рабат
Посещение на Сарагоса, Кадис, Марбея и Гранада
Обслужване на руски език по време на целия маршрут
Застраховкка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Индивидуален трансфер летище - хотел - летище (когато полетите не съвпадат с часовете на груповите трансфери)
Входна такса за музея "Прадо" (14 EUR, за лица до 18 г. - безплатно) и Кралският дворец (10 EUR, за деца от 5 г. до 16 г. - 5 EUR - за официалните салони, аптеката и кралската оръжейна) в Мадрид
Екскурзия до Толедо (заявява се и се заплаща на място)
Входна такса за Катедралата (7 EUR) и църквата "Санто Томе" (2,30 EUR) в Толедо
Входна такса за Катедралата в Севиля (8 EUR)
Екскурзия до Малага (заявява се и се заплаща на място)
Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт
Разходи от личен характер
Туристическа такса престой в Барселона: 1,25 EUR на турист на ден (за хотел ****), 0,75 EUR на турист на ден (за хотел ***). Таксата се заплаща индивидуално от туристите на рецепцията на хотела
Туристическа такса престой на Коста Дорада: 1 EUR на турист на ден (за хотел ****), 0,5 EUR на турист на ден (за хотел ***). Таксата се заплаща индивидуално от туристите на рецепцията на хотела
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 248 EUR с включени летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Включените в програмата трансфери са групови и представляват обединяване на групи от туристи, пристигащи или заминаващи с различни полети.
Поради това е възможно да се наложи изчакване на летището до пристигането на всички туристи от групата или някои от туристите да бъдат трансферирани до летището по-рано за обратния полет.
Поради това е възможно да се наложи изчакване на летището до пристигането на всички туристи от групата или някои от туристите да бъдат трансферирани до летището по-рано за обратния полет.
В случаите, когато часовете на полетите не съвпадат с часовете на груповите трансфери, доплащането за индивидуален трансфер или нощен индивидуален трансфер е задължително. Необходимостта от доплащане за индивидуален трансфер се уточнява в хода на резервацията.
Туристическата прогрма се осъществява на руски език.
Местата в автобуса се определят на място от екскурзовода на групата в зависимост от датата на заявка на екскурзията и възрастта на туристите.
Туристите се настаняват в хотели категория 3*. Като правило хотелите са разположени в центъра на посещаваните градове с изключение на транзитните нощувки.
При по-натоварените дати, по време на национални празници, конгреси, изложения и т.н., туристите могат да бъдат настанени в хотели, които не са централно разположени или са в околностите на посещаваните градове.
Приемащата туристическа агенция си запазва правото да променя категорията на хотелите от 3* на 2* в случаите на значително увеличение на цената на нощувката поради провежаднето на големи обществени мероприятия, конгреси, национални празници и т.н.
Приемащата агенция си запазва правото за разместване на програмата и нощувките по дни.
Часово време: България 12 ч. Испания 11 ч.
Екскурзията се предлага за индивидуални туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Испания, Мароко: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Испания: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Мароко: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца към планираната дата на напускане на страната.
Още екскурзии за Испания »