Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

ШРИ ЛАНКА / КОМБИНИРАНА ПРОГРАМА ПОЧИВКА - ОБИКОЛЕН ТУР / 8 НОЩУВКИ

Коломбо – Пинавела – Сигирия – Дамбула – Матале – Канди – Перадения – Гирагама

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
Полет на AK "Turkish Airlines" от София до Коломбо /през Истанбул/.
2
Пристигане на летище Коломбо. Посрещане и трансфер до Bentota Beach Superior на база All. Настаняване и нощувка.
3
Закуска в хотела. Свободно време за почивка с възможност за екскурзии /срещу допълнително заплащане/.
4
Закуска в хотела. Свободно време за почивка с възможност за екскурзии /срещу допълнително заплащане/.
5
Закуска в хотела. Свободно време за почивка с възможност за екскурзии /срещу допълнително заплащане/.
6
Закуска в хотела. Трансфер до Коломбо за началото на обиколния тур. Среща с местния представител в Коломбо. През втората половина на деня: обзорна екскурзия по столицата Коломбо и посещение на търговски центрове. Вечеря и нощувка в хотела в Коломбо.
7
Закуска и отпътуване към Сигирия. По пътя се посещава резерват за слонове в Пинавела, основан през 1975 год., за да приема малки слонове, останали без родители и особено слонове, пострадали от ръцете на бракониери. Понастоящем в този резерват са намерили приют повече от 65 слона. Това е уникална възможност да се наблюдава отблизо как тези удивителни животни се хранят и къпят. През втората половина на деня: качване на хълма Сигирия, наричан «Крепост в небесата». Живописният хълм, известен и като «Лъвската скала», е една от главните забележителности в цялата страна. На височина около 180 м през V век крал Касапа е построил дворец, входът към който е «охраняван» от огромен каменен лъв. Крепостта е била обградена от градини с басейни и фонтани. На върха са се запазили лъвските лапи, гигантския трон, къпалнята, «огледалната стена» и световноизвестните цветни фрески, изобразяващи «небесните девици» (апсар). Около 500 фрески са украсявали скалната галерия, но само няколко от тях са се запазили до наши дни. Вечеря и нощувка в хотел в Хабарана/Дамбула/Сигирия.
8
Закуска и отпътуване към Канди. По пътя се разглежда пещерния храм в Дамбула, разположен на върха на скала с височина 350 м над морското равнище. Храмът, състоящ се от пет пещери и известен с многото събрани в него статуи на Буда (някои от тях на повече от 2000 години), е бил основан през I в. пр. н. е., но се е достроявал при всяка смяна на кралската власт. Освен статуите на Буда, в храма са се запазили цветни фрески, украсяващи стените и таваните на пещерите. Важно място сред тях заемат сцените от живота на Будда (джатака). Посещение на градина за подправки в Матале, фабрика за батик и музей за скъпоценни камъни. Обзорна екскурзия по Канди - неголямо живописно градче, разположено на височина 488 м над морското равнище. Канди е последната столица от времето на сингалските крале, и досега се счита с право за културната столица на страната. В центъра на града, около изкуствено езеро, се намира храма Далада Малигава, където се съхранява главната реликва на Шри Ланка – Свещенният зъб на Буда. Веднъж годишно, по време на живописния фестивал-шествие Есала Перахера, който се провежда в края на юли – началото на август, тази светиня се изнася на гърба на главния слон на храма, за да бъде видяна от всички. Вечерта се представят национални танци. Вечеря и нощувка в хотел в Канди.
9
Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения – най-голямата в Югоизточна Азия. На площ от 147 акра може да се видят повече от 4000 разнообразни дървета, растения и цветя, в това число редки видове палми, билки, повече от 300 вида орхидеи. Градината е известна и с алеята си от мемориални дървета, посадени от известните личности на различните епохи. Сред тях има дървета, посадени от руския цар Николай II и Юрий Гагарин. Посещението на фабриката за чай в Гирагама дава уникална възможност да се запознаете с процеса на производство и сортиране на световоизвестния цейлонски чаи. Шри Ланка заема трето място в света в производството на чай и първо място в износа на чай, обезпечавайки около 25% от търсенето в света. Следва отпътуване към Коломбо. Вечеря и нощувка в хотел в Коломбо
10
Закуска в хотела. Свободно време в Коломбо до трансфера до летището за полета на АК "Turkish Airlines"" от Коломбо до София /през Истанбул/.
11
Полет на AK "Turkish Airlines" от Коломбо до София /през Истанбул/.
НАСТАНЯВАНЕ
hotel Bentota Beach
Superior
включено в цената
Superior
включено в цената
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Пътнически и летищни такси задължително (подлежат на препотвърждение)
€357
Еднодневна екскурзия в националния резерват Яла с джип - сафари
$85
Еднодневна екскурзия до Гале с посещение на холандската крепост от XVII в., ферма за костенурки и музей на традиционите ланкийски маски от плат
$30
Разходка с яхта
$25
Разходка на слон
$25
Рафтинг по река Калани
$40
Джип - сафари в Минерийския национален парк
$55
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Истанбул - Коломбо - Истанбул - София с AK "Turkish Airlines"
4 нощувки в хотел Bentota Beach Superior на база All
Обиколен тур 4 нощувки / 5 дни на база полупансион / в хотел Galadari Hotel 5* или подобен в Коломбо/Ваттала, Sorowwa 3* или подобен в Хабарана/Дамбулла/Сигирия и Tri of Life 3* или подобен в Канди
Екскурзии според програмата на обиколния тур със съпровождащ екскурзовод на руски език
Всички трансфери по програмата
Медицинска застраховка с покритие 10000 Euro /с Assistance/.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Пътнически и летищни такси в размер на 357 евро към настоящия момент /14.10.2013 г./
Такса за електронно разрешение за влизане в Шри Ланка /ЕТА/ - 30$ /ЕТА се оформя on-line, електронната система за пътуване позволява заплащането на таксата посредством електронно банкиране. Таксата може да бъде заплатена и при пристигане в Шри Ланка/.
Местна такса около 14 USD при напускане на страната.
Допълнителни екскурзии по желание
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Български граждани, планиращи пътуване до Шри Ланка до 30 дни, се нуждаят от предварително разрешение за влизане в страната. Кандидатства се по електронен път, при което агенцията оказва съдействие. Необходими данни: име на латиница по паспорт; номер, дата на издаване и валидност на паспорта; дата и място на раждане, националност; телефон, точен и пълен адрес. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти се представя на имиграционните власти след пристигане в страната, за да бъде положена виза. Паспортите трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Шри Ланка.
Още екскурзии за Шри Ланка »