Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Великден - Рим - вечният град - екскурзия със самолет

София – Рим – Флоренция – Рим – Неапол – Помпей – Рим – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияРим
Отпътуване от летище София, Варна или Бургас в зависимост от датата на заминаване. Пристигане в Рим - "център на света и град на светлината, към който водят всички пътища…", императорско величие и могъщество, претворило историята в реалност и реалността в история. Посрещане на летището от представител на обслужващата агенция. Групов трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. По желание - екскурзия "Нощен Рим" с екскурзовод на руски език. Нощувка.
2
Закуска. Разходка в историческия център на Рим с екскурзовод на руски език: площад "Испания", където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата "Санта Тринита дей Монти"; площад "Навона" - истински бисер на бароковия Рим и фонтанът "Ди Треви" - най- известният и красив в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина. Посещение на "Асансьора на времето" - едно чудесно пътешествие назад във времето, за да откриете историята и изкуството на Рим. Свободно време в Рим или туристическа програма по желание: екскурзия "Римските замъци" с екскурзовод на руски език - пътешествие сред малките средновековни градчета, разположени в покрайнините на Рим и възможност да се потопите в естествената красота на Римската провинция. Нощувка.
3
РимФлоренция
Закуска. Свободно време в Рим или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Флоренция с екскурзовод на руски език: катедралата "Санта Мария дел Фиоре" - един от най-големите храмове в света, с Купола на Брунелески - шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; площад "Синьория" - политическият и културен център на Флоренция с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче" - пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Възможност за посещение с местен екскурзовод на руски език на галерия "Уфици" - един от най-старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други. Нощувка в Рим.
4
Рим
Закуска. Свободно време в Рим или туристическа програма по желание: 1. посещение на Ватиканските музеи с екскурзовод на руски език - богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация; Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. 2. Екскурзия "Християнският Рим": посещение на базиликата "Санта Мария Маджоре", разположена на хълма Есквилин и "Сан Джовани ин Латерано"; "Виа Апия" – най-важният път в Древен Рим. Нощувка.
5
РимНеаполПомпейРим
Закуска. Свободно време в Рим или туристическа програма по желание - целодневна екскурзия до Неапол и Помпей с екскурзовод на руски език. Разглеждане на античния Помпей - възкръсналият град в подножието на Везувий, погребан в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, "Къщите на любовта". Панорамна обиколка на Неапол - живописно разположен град на брега на Неаполитанския залив, столицата на област Кампания, основан от гръцки колонизатори. По желание може да се организира вечеря в ресторант-театър в Рим под звуците на оперни арии, изпълнявани от италиански тенори. Нощувка.
6
Рим
Закуска. Свободно време в Рим или туристическа програма по желание: 1. Посещение на галерия "Боргезе" - една от най-известните галерии в Рим, където са изложени шедьоври на Канова, Бернини, Тициан, Рафаел, Караваджо. 2. По желание екскурзия до Тиволи - малко средновековно градче, някогашна резиденция на древните римски аристократични семейства и императори, родно място на много художници и музиканти. Посещение на вила "Д`есте", прочута със своите градини, включени в списъка на ЮНЕСКО. Нощувка.
7
Рим
Закуска. Екскурзия "Имперският Рим" с екскурзовод на руски език: термите на Каракала, Циркус Максимус, Палатино. Разходка в аристократичния квартал "Трастевере" - типичен римски район, известен със старите традиции и носещ в себе си отпечатъка на предишния Рим. Свободно време. Нощувка.
8
РимСофия
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София, Варна или Бургас.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Вечеря в ресторант-театър в Рим
109 лв.
Екскурзия до Тиволи с екскурзовод на руски език (без включена входна такса за вила "Д`есте")
115 лв.
Посещение на галерия "Боргезе" (без включена входна такса за галерията)
65 лв.
Посещение на Ватиканските музеи с екскурзовод на руски език (без включена входна такса за музеите)
59 лв.
Екскурзия "Римските замъци" с местен екскурзовод на руски език
115 лв.
Целодневна екскурзия до Флоренция с екскурзовод на руски език
219 лв.
Екскурзия "Нощен Рим" (3 ч.) с екскурзовод на руски език
69 лв.
Целодневна екскурзия до Неапол и Помпей (без включена входна такса за Помпей) с включен обяд (с включени 1 чаша вода и 1 чаша вино на турист)
175 лв.
Трансфер до шопинг център "Castel Romano Outlet"
65 лв.
Екскурзия "Християнския Рим"
95 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Рим - София с включени летищни такси на авиокомпания "Bulgaria Air" или "Alitalia"
Групов трансфер летище - хотел - летище
7 нощувки със закуски в избрания от Вас хотел ***/**** в Рим
Посрещане на летището от представител на обслужващата агенция
Обслужване от представител на агенцията на руски език по време на целия престой в Рим
Туристическа програма в Рим с екскурзовод на руски език
Екскурзия "Имперския Рим"
Разходка в аристократичния квартал "Трастевере"
Разходка из малките площадчета на Рим с екскурзовод на руски език
Посещение на "Асансьора на времето"
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Туристическа такса в Рим: 2 EUR на турист на нощувка в хотел ***, 3 EUR на турист на нощувка в хотел **** (заплаща се на рецепцията на хотела при отпътуване)
Екскурзия "Нощен Рим"
Екскурзия до Неапол и Помпей
Вечеря в ресторант-театър в Рим
Екскурзия до Тиволи
Посещение на галерия "Боргезе"
Екскурзия "Римските замъци"
Посещение на Ватиканските музеи с екскурзовод на руски език
Целодневна екскурзия до Флоренция
Входните такси за Ватиканските музеи (21 EUR), Помпей (11 EUR), вила "Д`есте" (8 EUR) и галерия "Боргезе" (13,50 EUR)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт
Екскурзия "Християнския Рим"
Слушалки по време на туристическата програма (2 EUR на турист за всяка екскурзия)
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Италия »