Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Карнавалът в Корфу

София – Корфу – Дворецът "Ахилион" – Корфу – Каламбака – Метеора – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияКорфу
~665 km
Отпътуване от София в 22.00 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 22.20 ч. - бензиностанция "OMV" (бул. "Бъкстон", Околовръстен път – Юг), Драгичево – 22.30 ч., Дупница – 23.00 ч., Благоевград – 23.30 ч., Сандански – 00.30 ч. по маршрут Кулата – Игуменица.
2
Корфу
Трансфер с ферибот до остров Корфу – най-посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с византийските си храмове и екзотична растителност. Пристигане около обяд. Настаняване. Свободно време с възможност за участие в карнавалните празненства в центъра на Керкира. Нощувка.
3
~50 km
Закуска. Туристическа програма в Корфу с местен екскурзовод (минимум 4 ч.): посещение на двореца "Ахилион" – лятната резиденция на императрица Елизабет, построена през 1890 г. в чест на Ахил – любимият герой на императрицата. Отпътуване за Канони – малък полуостров на юг от Керкира. Тук се намира малък хълм, известен като Мишият остров. Легендата разказва, че на този корабоподобен остров са останките на кораб, превърнат в камък от ядосания бог Посейдон, след като екипажът го предизвикал като върнал Одисей в Итака. Пешеходна разходка в столицата Керкира с местен екскурзовод: площад "Еспланада" – сърцето на града и най-големият площад на Балканите; галерията с арките "Листон" – едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица "Риволи"; Старата крепост, свързана с венецианската окупация; дворецът "Св. Св. Георги и Михаил", където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство; църквата "Св. Спиридон" – закрилник на града, спасявал го от чума, глад и турско нашествие. Свободно време. Нощувка.
4
Корфу
Закуска. Посещение на столицата Керкира за наблюдаване на карнавалните тържества. Следобед - туристическа програма: Палеокастрица – един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира "Палеокастрица" – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Нощувка.
5
КорфуКаламбака
~250 km
Закуска. Отпътуване сутринта от Корфу с ферибот по маршрут Игуменица – Каламбака. По пътя – посещение на светилището на Зевс в Додони. Настаняване вечерта. Нощувка.
6
КаламбакаМетеораСофия
~570 km
Закуска. Посещение на местността Метеора – едно уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони "Зиндрос". Разглеждане на два от шестте функциониращи манастири. 13.00 ч. – отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция "ЕКО" (бул. "Никола Петков", бул. "Цар Борис ІІІ"), площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") късно вечерта.
НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Двойна стая за комбиниране
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
включено в цената
Единична стая
+80 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Ползване на двойна седалка от един турист
130 лв.
ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти
9 лв.
Деца до 11 г., настанени в стаята на двамата родители
20 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
3 нощувки със закуски в хотел *** в Корфу
1 нощувка със закуска в хотел **+ в Каламбака
Пешеходна разходка в столицата на Корфу и посещение на двореца "Ахилион" с местен екскурзовод
Екскурзия до Палеокастрица
Посещение на светилището на Зевс в Додони (входната такса се заплаща допълнително)
Посещение на Метеора
Фериботни такси и билети
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
Екскурзоводско обслужване
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Входни такси за двореца "Ахилион" (4 EUR), Старата крепост (6 EUR), комбиниран билет за Aрхеологическия музей, Старата крепост и Mузея на азиатското изкуство (около 8 EUR)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Гърция »