Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55 +
България
Македония
Гърция
Чехия
Екзотика
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
ОФЕРТИ ЗА КОЛЕДА
ОФЕРТИ ЗА НОВА ГОДИНА 2017 В ЧУЖБИНА
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

Остуни

Остуни, Италия

Остуни е град от провинция Бриндизи в Пулия, разположен само на 8 км от източното крайбрежие на „тока на ботуша“. Градът има население около 32 хил. души и се свързва предимно с изпъкващите с белотата си сгради, с близките непокътнати плажове, със запазената стара архитектура в града и с отглеждането на маслини и лозя. Типичната архитектура на Остуни в бяло го превръща в истинско открояващо се на слънцето бижу, поради което градът е известен с прозвището „Белият град“ (LaCittàBianca).

Заради близостта си до летни курорти и девствени плажове, през лятото Остуни приема толкова туристи, че, заедно с местното население, броят им достига до 100 хил. души. Любопитна тенденция е и все по-големият интерес на северноевропейците, които се заселват в града. Остуни е петият в Италия град по брой на новозаселили се британци. Те намират тук всичко, което търсят – хубаво време, приемлив стандарт на живот, качествена разнообразна храна и темпераментни домакини.

Най-интересното място в Остуни за разходки и посещения е историческият център, наричан от местните Стария град. Той се издига на висок хълм насред града и все още гордо показва своите окъпани в бяло сгради и отбранителни стени.

Забележим паметник сама по себе си, в центъра на Остуни се издига главната катедрала на града.Построена през 1435 г., тя впечатлява с красивата си розетка над главния вход и двете барокови капели в интериора.

На главния площад от двете страни на катедралата се издигат PalazzoVescovile и PalazzodelSeminario, съединени с елегантна извита лоджия, с декориран с крилат херувим (първоначално два) фронтон.

Екскурзии и почивки до Италия »