Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55 +
България
Македония
Чехия
Гърция
Екзотика
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
ОФЕРТИ ЗА КОЛЕДА
ОФЕРТИ ЗА НОВА ГОДИНА 2017 В ЧУЖБИНА
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

Пиран

Словения

В югозападна Словения, на брега на Адриатическо море, има един малък град, в който времето е спряло – Пиран. Градът е запазил средновековния си вид – тесни улички, покрити с каменни плочи, високи къщи и примамливи безистени. 

Първите сведения за Пиран са още от 7ми век. Смята се, че всъщност селището се е появило заради и около фара, който оказвал пътя на корабите. 

В наши дни градът е едно от най-красивите и примамливи места в Европа. Фестивали, културни, програми, руини от стари времена, страхотна кухня, спокойно море – Пиран може да предложи всичко. 

Съвсем близо до морето са разположени десетки малки ресторанти, в които ще ви сервират прясна риба и превъзходно вино. Разходката по запазените средновеквни крепостни стени, които отделят стария център на града от новата му част, със сигурност ще изостри апетита ви. Седемте порти, през които се е влизало в града също са все още запазени и си струва да ги видите. 

В Пиран е роден Джузепе Тартини. На негово име е кръстен централният площад, където се намира и домът му Casa Pizagrua. Днес там се провеждат различни културни събития, изложби и семинари. На първия етаж на сградата има експозиция, посветена на Тартини. 

Възхитително е усещането, когато сте в центъра на площада привечер. Зад гърба ви са всички тези стари сгради, сякаш не помръднали през вековете. Морето се опитва да оближе обувките ви и ви приканва да се качите в някоя от платноходките, закотвени до самия площад и да избягате надалеч. 

В Пиран има много църкви, скулптури и живописни градски кътчета. Не се колебайте да ги откриете.

Екскурзии и почивки до Словения »