Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ОФЕРТИ за МОРЕ
ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

Виетнам премахва 7-дневната карантина за чуждестранни туристи

02.11.2021 г.

Министерството на културата, спорта и туризма на Виетнам промени правилата за влизане в страната.

 

Според плановете на властите туристите, които идват във Виетнам за една седмица, ще бъдат тествани веднага след пристигането. Посетителите на Фукуока, Кхан Хоа, Куанг Нам, Да Нанг и Куанг Нин ще трябва да представят своя самолетен билет, хотелска резервация и регистрация за тестване на границата. В случай на отрицателен PCR тест за COVID-19, карантина няма да е необходима.

 

Туристите, пребиваващи във Виетнам повече от седем дни, ще бъдат проверени повторно на 7-ия ден от престоя си. По пилотната програма в страната могат да бъдат прекарани максимум 90 дни. Според предложението на министерството чужденците и виетнамците, живеещи в чужбина, трябва да имат сертификат за ваксинация или удостоверение за възстановяване от COVID-19, признато от виетнамските власти.

 

Тези, които са получили втората инжекция най-малко 14 дни и не повече от 12 месеца преди пристигането, се считат за ваксинирани. Удостоверение за минало заболяване е валидно 12 месеца. Туристите също така трябва да представят отрицателен резултат от PCR тест, извършен в рамките на 72 часа преди заминаването.

 

Застраховката за пътуване, покриваща рисковете, свързани с коронавируса, е задължителна. Размерът на покритието е най-малко 50 000 щатски долара.

 

Важно условие е туристическият пакет да бъде закупен от туристическа агенция.