Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ОФЕРТИ за МОРЕ
ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

Допълнителна информация за Отменени пътувания поради Извънредното положение в България и организация на работата в агентските екипи

26.05.2020 г.

Уважаеми Клиенти на Бохемия,

 

Във връзка с пандемията с COVID-19 и обявеното Извънредно положение в Република България всички туристически пакети  до 31 юли 2020 г. са отменени, с изключение на туристическите пакети по програми в България и за Гърция както следва: Почивка на Йонийското крайбрежие на 27 юни 2020 г., Почивка на остров Лефкада на 20 и 27 юни 2020 г., Почивка на Олимпийската Ривиера на 20 и 27 юни  Почивка на Халкидики - Ситония на 20 и 27 юни 2020 г. и Почивка на Халкидики - Касандра на 21 и 28 юни 2020 г., както и всички туристически пакети през месец юли 2020 г. до Гърция.

Причината за отмяната на туристическите пакети е поради Извънредното положение в България и аналогичната ситуация по света, както и в невъзможността да гарантираме здравето на туристите и приятното провеждане на туристическите програми, както и опасността за налагане на карантина при завръщане в страната. През следващите дни всички клиенти ще бъдат уведомени за отменените пътувания.

Екипът на Бохемия следи всички въпроси, свързани с актуалната обстановка, указания и препоръки на държавните институции на България. 

 

За всички туристически пакети с дата на заминаване от 18.03.2020 до 31.07.2020 г. предлагаме на Възложителя по договор да избере:

 

  1. Нова дата за пътуване по същата програма при запазване на стойността на отмененото пътуване в срок до 24 месеца. Изборът може да се направи веднага или в срок до 30 юни 2020 г. Ако общата сума на туристическата услуга, която ще избере Възложителя е по малка от заплатената до момента сума, разликата ще му бъде възстановена към датата на първа услуга

  2. Ваучер със стойност, равна на платената сума и валидност за период до 24 месеца от датата на отмененото пътуване. Ваучерът се предоставя за ползване на туристически пакет за същата дестинация. Ако поради каквато и да е причина, към датата на валидност на ваучера не е сключен нов договор за предоставянето на каквато и да е туристическа услуга между туристическата агенция и клиента, туристическата агенция се задължава да възстанови на клиента паричната сума, съответстваща на стойността на ваучера. За допълнителни въпроси или повече детайли можете да се обърнете към Вашия туристически агент!

 - Имате възможост за избор на дати до края на месец май 2022 г. за аналогичен период на отмененото пътуване

 

За улеснение, в новия договор за туристически пакет ще бъдат включени две клаузи: до 3 месеца преди датата на заминаване при изрично Ваше желание да имате възможност за смяна на дата по избраната програма без допълнителни такси; до 1 месец преди заминаване, възможност за смяна на турист/ти без допълнителни такси.

 

Документалното оформяне може да се извърши дистанционно или намясто в нашите офиси. За създаване на оптимална организация за обслужване в нашите офиси, ще получите обаждане по телефон от нашите агенти, за да се уточни подходящо време съобразно Вашите възможности, така че да не се стигне до струпване на клиенти пред офисите и да бъдете максимално бързо обслужени. 

Моля да проявите търпение в създалата се ситуация. Обслужването от дистанция налага ограничения в достъпа до информация относно резервираните пакети и респективно тяхната промяна. Необходимо е да бъдат спазени изискванията на Закона за туризма и да се оформят задължителните според него документи. 

  

Туристическите пакети с дата на заминаване след 31.07.2020 г. се планират и подготвят съгласно възможностите, обявени за всяка една дестинация! За повечето европейски дестинации са предвидени конкретни срокове за възстановяване на туристическите пътувания в началото на лятото.

 

Бохемия има валидна Застраховка „Отговорност на Туроператора“ на максималното ниво на отговорност – 1 400 000 лв.

 

Приемното време на агентските офиси можете да видите тук!

 

В заключение, от целият екип на Бохемия, още веднъж искаме да Ви благодарим за Вашето търпение и подкрепа на агенцията.

 

С пожелание да бъдете здрави и да си изберете дата за следващото приключение,

От целия екип на Бохемия