Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ОФЕРТИ за МОРЕ
ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

Лятно слънце и през зимата - или защо туристите обичат египетския Шарм Ел Шейх

04.11.2021 г.

Необичайни корали, цветни риби и вкусни морски дарове и ярък ориенталски вкус - това прави пътуването до курортите на Египет запомнящо се. 

 

Първите впечатления от курорта са от илюминатора на самолета - истинска огърлица от хотели по крайбрежието. Повечето са като дворци от ориенталска приказка: заобиколени от басейни, оазиси, а непосредствено зад тях са червеникави пустинни пясъци и хълмисти планини.

 

Шарм ел Шейх се превежда от арабски като „Бей на шейх“. Градът се простира на 30 километра по протежение на залива Акаба в южната част на Синайския полуостров, от една страна е ограничен от националния парк Рас Мохамед, от друга - от природния резерват Набк.

 

Курортна зона Наама Бей - Районите на курорта са съсредоточени около заливите. Наама Бей е най-известната туристическа дестинация, неофициалният център на Шарм ел Шейх. Пешеходната зона е на три километра заедно с уютни ресторанти, барове и магазини. Активният живот тук започва вечер, когато светват табелите на дискотеките и нощните клубове. Маси и столове се редят по цялата пътека. Преди това наргиле се пушеше почти навсякъде, но при пандемия е забранено. Маските са задължителни при посещение на магазини и държавни учреждения, но не се носят на улицата.

 

Районът на Shark's Bay - Шарм Ел Мая е един от най-древните региони. Има пристанище с яхтено пристанище и ориенталски базар, който се нарича Старият пазар. Тук трябва да се пазарите. Цената може да бъде намалена до три пъти - съветват по опитните пътешественици.

 

Площад Сохо се намира в района на залива на акулите – друга атракционна точка за посетителите на града. Има шумни ресторанти с открити тераси, барове, магазини. А има и пеещ фонтан с цветно осветление. Всяка вечер водните струи се издигат на височина от 15 метра в ритъма на музиката.

 

Пътуване до подводния свят - Национален парк Рас Мохамед е гордостта на Египет, смята се за едно от най-живописните места в Червено море. Южната част е един от десетте най-добри плажа за гмуркане в света с над 150 вида корали и повече от хиляда вида риби.

 

Червено море - Портите на Аллах, разположени недалеч от главния вход на националния парк, са сграда от камъни и гордостта на резервата, а също и основното място за селфита. Туристите посещават и Соленото езеро, водата в което е сходна по състав с тази в Мъртво море, както и Езерото на желанията.

 

Остров Тиран е част от природния резерват Рас Мохамед, който прилича на скалиста планина с площ от 80 квадратни километра. Туристическите яхти плават там, за да могат туристите да се гмуркат с шнорхел и да видят красотата на подводния свят.

 

Корали в червено море - Кораловите рифове между Синай и острова са като отвесни стени, едни от най-красивите в света. Коралите не са растения, а животни, принадлежащи към класа на безгръбначните. Не трябва да ги докосвате, чупите, стъпвате върху тях, както и върху водораслите.

 

Слънцето е силно и ще придобиете здравословен тен и през зимата.

Приятно пътешествие!