Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Дубай и Абу Даби
Египет
Мароко
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПЪРВА ПРОЛЕТ
ВЕЛИКДЕН
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Съобщение във връзка с предстоящите пътувания по повод на пандемията с COVID-19 и във връзка с въведеното от Народното Събрание на Република България Извънредно положение

17.03.2020 г.

Уважаеми Клиенти на Бохемия,

Уважаеми колеги,

 

Във връзка с пандемията с COVID-19, Народното Събрание на Република България въведе  Извънредно положение. Във връзка с обстоятелствата и препоръките да не се пътува, екипът на Бохемия следи в детайли всички въпроси, свързани с актуалната обстановка, указания и препоръки на държавните институции на България.

 

Няколко дни след въвеждане на Извънредно положение в България , Министърът на Туризма - г-жа Николина Ангелкова издаде Заповед за преустановяване на организираните туристически пътувания до 13 април 2020 г. http://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/novini/ministur-angelkova-izdade-zapoved-da-se-preustanovyat-organiziranite-putuvaniya-na

 

Министър Ангелкова официално обяви в сайта на Министерство на туризма възможността за издаване на ваучери за бъдещо пътуване до 24 месеца: http://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/novini/ministur-angelkova-predlagame-vuzmozhnost-za-izdavane-na-vaucheri-ot-turoperatorite (* тази информация е добавена към настоящето съобщение на 18.03.2020г.)

 

В тази връзка, в съответствие с препоръките на Министърът на Туризма на Република България,  Бохемия предприе следните действия:

 

- По отношение на предстоящи пътувания за периода от 18 март до 13 април 2020 г., - пътуванията се преустановяват със Заповед на Министъра на Туризма на Република България. В това число се включват всички организирани пътувания - туристически пакети и посещения и свързани туристически услуги. Заплатените суми се пренасочват  за пътуване в бъдещ период. Те се запазват в пълен размер под формата на ваучер, който може да бъде използван за бъдещо пътуване  до края на 2021 г.

 

- По отношение на предстоящи пътувания за периода от 14 април до края на месец май 2020 г. - за момента пътуванията са разрешени, но ситуацията е неясна. Затова предлагаме пренасочване на заплатената сума за пътуване в бъдещ период. Внесените суми се запазват в пълен размер под формата на ваучер със срок на валидност 1 година, който дава възможност за избор на дата за пътуване  до края на 2021г.

 

- За клиенти, които изрично настояват да пътуват и заявяват индивидуални хотелски резервации, самолетни билети и други, до края на месец май 2020 г., тази възможност ще бъде уточнявана конкретно.

 

- По отношение на пътувания от юни до края на сезона – предложение ще направим с оглед на промени, относно въведеното Извънредно положение най-късно до 13 април 2020 г.

 

В случай, че желаете да получите допълнителна информация, свързана конкретно с Вашето пътуване, моля ползвайте приоритетно електронна поща и изпратете Вашето съобщение на адрес info@bohemia.bg, като посочите N на Вашата резервация и трите имена на Възложителя. Ще се постараем да отговорим максимално бързо на Вашето запитване. Ще Ви помоля за търпение, защото в изпълнение на препоръките за дистанционна работа, туристическите агенти на Бохемия работят от вкъщи.

 

 

Всички въпроси и промени във връзка с предстоящи пътувания, ще могат да бъдат обслужени на място в офисите на Бохемия и оторизираните туристически агенти със съставяне на необходимите документи след отпадане на препоръката за работа от дистанция и отваряне на офисите за посещение намясто. 

 

 

 

С уважение,

Байко Байков

Управител на Бохемия